Rengiyle Tadıyla Şahane Ayva Reçeli Tanımı İçin Materyaller
3 büyük ayva
4 buçuk bardak şeker
8 -9 adet karanfil
1 adet kabuk tarçın
2 bardak su
1 limon Yarım limonunun suyu
Rengiyle Tadıyla Şahane Ayva Reçeli Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Ayvaların kabukları soyulup küp küp doğuruyoruz, limonlu suda kararmaması için hepsini soyana kadar bekletiyoruz. (limonun yarısını burada kullanıyoruz).
Ayvadan çıkan çekirdekleri atmıyoruz. (benim koca ayvalardan yalnızca 5 adet çekirdek çıktı fakat renk vermeye yetti).
Daha sonra limonlu suyunu süzüp, ayvaları tencereye alıp üzerine şekeri ekliyoruz.
Ayva çekirdekleri, karanfil ve kabuk tarçını da ekledikten sonra kaynayana kadar açık ateşte, kaynamaya başlayınca kısık ateşte 1 buçuk saat kadar kaynatıyoruz.
1buçuk saatin sonunda içine sıkılmış yarım limonu ekleyip 15 dk daha kaynatıyoruz.
Ve altını kapatıp kıvamını denetim ettikten sonra kavanozlara yerleştiriyoruz. İster sıcakken aksi kapatıyoruz. İster sabaha kadar bekletip soğuyunca kapağını kapatıyoruz.
İçinden kabuk tarcıni, isterseniz de karanfilleri çıkartıyoruz. Ben karanfilleri içinde bıraktım açıkçası.
Bu ortada reçelimiz soğuduktan sonra ayvalar biraz sertleşiyor! lakin biz bu halde sert sevdiğimiz için sorun yaşamadık. Yalnızca kahvaltıda değil kahvenin yanında bile aç aç ye mis üzere
Rengiyle Tadıyla Şahane Ayva Reçeli Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
3 büyük ayva
4 buçuk bardak şeker
8 -9 adet karanfil
1 adet kabuk tarçın
2 bardak su
1 limon Yarım limonunun suyu
Rengiyle Tadıyla Şahane Ayva Reçeli Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Ayvaların kabukları soyulup küp küp doğuruyoruz, limonlu suda kararmaması için hepsini soyana kadar bekletiyoruz. (limonun yarısını burada kullanıyoruz).
Ayvadan çıkan çekirdekleri atmıyoruz. (benim koca ayvalardan yalnızca 5 adet çekirdek çıktı fakat renk vermeye yetti).
Daha sonra limonlu suyunu süzüp, ayvaları tencereye alıp üzerine şekeri ekliyoruz.
Ayva çekirdekleri, karanfil ve kabuk tarçını da ekledikten sonra kaynayana kadar açık ateşte, kaynamaya başlayınca kısık ateşte 1 buçuk saat kadar kaynatıyoruz.
1buçuk saatin sonunda içine sıkılmış yarım limonu ekleyip 15 dk daha kaynatıyoruz.
Ve altını kapatıp kıvamını denetim ettikten sonra kavanozlara yerleştiriyoruz. İster sıcakken aksi kapatıyoruz. İster sabaha kadar bekletip soğuyunca kapağını kapatıyoruz.
İçinden kabuk tarcıni, isterseniz de karanfilleri çıkartıyoruz. Ben karanfilleri içinde bıraktım açıkçası.
Bu ortada reçelimiz soğuduktan sonra ayvalar biraz sertleşiyor! lakin biz bu halde sert sevdiğimiz için sorun yaşamadık. Yalnızca kahvaltıda değil kahvenin yanında bile aç aç ye mis üzere
Rengiyle Tadıyla Şahane Ayva Reçeli Tanımı Fotoğraflı Yapılışı