Rengiyle Tadıyla Şahane Ayva Reçeli

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Rengiyle Tadıyla Şahane Ayva Reçeli Tanımı İçin Materyaller
3 büyük ayva
4 buçuk bardak şeker
8 -9 adet karanfil
1 adet kabuk tarçın
2 bardak su
1 limon Yarım limonunun suyu

Rengiyle Tadıyla Şahane Ayva Reçeli Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Ayvaların kabukları soyulup küp küp doğuruyoruz, limonlu suda kararmaması için hepsini soyana kadar bekletiyoruz. (limonun yarısını burada kullanıyoruz).
Ayvadan çıkan çekirdekleri atmıyoruz. (benim koca ayvalardan yalnızca 5 adet çekirdek çıktı fakat renk vermeye yetti).
Daha sonra limonlu suyunu süzüp, ayvaları tencereye alıp üzerine şekeri ekliyoruz.
Ayva çekirdekleri, karanfil ve kabuk tarçını da ekledikten sonra kaynayana kadar açık ateşte, kaynamaya başlayınca kısık ateşte 1 buçuk saat kadar kaynatıyoruz.
1buçuk saatin sonunda içine sıkılmış yarım limonu ekleyip 15 dk daha kaynatıyoruz.
Ve altını kapatıp kıvamını denetim ettikten sonra kavanozlara yerleştiriyoruz. İster sıcakken aksi kapatıyoruz. İster sabaha kadar bekletip soğuyunca kapağını kapatıyoruz.
İçinden kabuk tarcıni, isterseniz de karanfilleri çıkartıyoruz. Ben karanfilleri içinde bıraktım açıkçası.
Bu ortada reçelimiz soğuduktan sonra ayvalar biraz sertleşiyor! lakin biz bu halde sert sevdiğimiz için sorun yaşamadık. Yalnızca kahvaltıda değil kahvenin yanında bile aç aç ye mis üzere
Rengiyle Tadıyla Şahane Ayva Reçeli Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Rengiyle Tadıyla Eksiksiz Ayva Tatlısı Tanımı İçin Gereçler 3 adet orta uzunluk ayva 12 yemek kaşığı şeker 1 çubuk tarçın 1 su bardağı su Yarım nar Üzeri için; Kaymak Ceviz Rengiyle Tadıyla Eksiksiz Ayva Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTanımı Yazdır Öncelikle ayvalarımızı yarım kesip...
Cevaplar
0
Görüntüleme
7
  • Soru
Ayva Reçeli Tanımı İçin Malzemeler 6 adet büyük uzunluk ayva (700gr) 1 kg şeker 750 ml su 3-4 tane minik limon tuzu Ayvaların çekirdeği 2-3 tane ayvanın kabuğu 3-4 tane karanfil Ayvaları bekletmek için; 1 limonun suyu Ayva Reçeli Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Ayvaları soyup küp...
Cevaplar
0
Görüntüleme
7
  • Soru
Muhteşem Tadıyla Dondurmalı Ayva Tatlım Tarifi İçin Malzemeler 2 adet ayva 4 kahve fincanı toz şeker 2 su bardağı su Ayvanın kendi çekirdekleri 1 tane çubuk tarçın 2 tane karanfil 4 damla limon Hazırlık aşamasında ayvaların kararmaması için; Yarım limon 500. lt su Süslemek için Ben kakaolu...
Cevaplar
0
Görüntüleme
17
  • Soru
Mis Gibi Kokusuyla Doğal Rengiyle Ayva Reçeli Tarifi İçin Malzemeler 4 kg ayva 1 5 kg şeker Yarım limon 1 çubuk tarçın 5 karanfil Ayva çekirdeği Mis Gibi Kokusuyla Doğal Rengiyle Ayva Reçeli Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Ayvaları yıkayıp ince ince doğrayalım. Tencereye alalım...
Cevaplar
0
Görüntüleme
1
  • Soru
Doğal Rengiyle Tam Ölçülü Ayva Tatlısı Tanımı İçin Gereçler 3 adet ayva Her yarım ayva için 1 buçuk yemek kaşığı toz şeker (ayvanın tadına nazaran ayarlayın) 4-5 tane karanfil 1 çubuk tarçın Ayvanın kabuk ve çekirdekleri 2 su bardağı su Süslemek için: 1 paket kremşanti 1 çay bardağı soğuk süt...
Cevaplar
0
Görüntüleme
5
Üst Alt