Renkli Patates Salatası (Havuç Ve Mor Lahana) Tanımı İçin Materyaller
3 adet patates
1 su bardağı rendelenmiş havuç
1 su bardağı rendelenmiş mor lahana
1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
Süzme yoğurt
Tuz
6-7 kol dereotu ve maydanoz
Renkli Patates Salatası (Havuç Ve Mor Lahana) Tanımı Yapılışı
Patatesler soyulur ve modüllere ayrılarak haşlanır.
Haşlanan patatesler ezilir ve ince doğranmış maydanoz dereotu tuz ve sıvı yağ eklenerek güzelce karıştırılır.
Servis kabının tabanına döşenir.
Akabinde mor lahana ve havuç farklı başka az sıvı yağda sotelenir.
Soğuduktan sonra farklı kaplarda 2-3 yemek kaşığı süzme yoğurt ve az tuz ile düzgünce karıştırılır.
Dileyen yoğurda sarımsak da rendeleyebilir.
Havuç ve mor lahana patateslerin üzerine yarı yarıya yayılır. Süzme yoğurt krem şanti poşetine koyulup kenarları süslenir. Afiyet olsun
3 adet patates
1 su bardağı rendelenmiş havuç
1 su bardağı rendelenmiş mor lahana
1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
Süzme yoğurt
Tuz
6-7 kol dereotu ve maydanoz
Renkli Patates Salatası (Havuç Ve Mor Lahana) Tanımı Yapılışı
Patatesler soyulur ve modüllere ayrılarak haşlanır.
Haşlanan patatesler ezilir ve ince doğranmış maydanoz dereotu tuz ve sıvı yağ eklenerek güzelce karıştırılır.
Servis kabının tabanına döşenir.
Akabinde mor lahana ve havuç farklı başka az sıvı yağda sotelenir.
Soğuduktan sonra farklı kaplarda 2-3 yemek kaşığı süzme yoğurt ve az tuz ile düzgünce karıştırılır.
Dileyen yoğurda sarımsak da rendeleyebilir.
Havuç ve mor lahana patateslerin üzerine yarı yarıya yayılır. Süzme yoğurt krem şanti poşetine koyulup kenarları süslenir. Afiyet olsun