Renkli Patates Topları Tanımı İçin Malzemeler
5 adet patates
2 yemek kaşığı tereyağı
Tuz
Karabiber
Pul biber
Renk vermek için
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 adet havuç
1 orta uzunluk mor lahananın çeyreği
3-4 kısım maydanoz
3-4 kısım dereotu
Üzeri için
6 yemek kaşığı yoğurt
3 yemek kaşığı mayonez
1 minik diş sarımsak
Tuz
Sosu için
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1çay kaşığı toz kırmızı biber
Renkli Patates Topları Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Patateslerimizi haşlıyoruz.
Soyup eziyoruz. İçine tereyağı ve baharatları atıp güzelce karıştırıyoruz.
Havucu rondodan çekip 1 yemek kaşığı sıvı yağ da çok az soteliyoruz.
Mor lahanayı da tıpkı halde rondodan çekip 1 yemek kaşığı sıvı yağ da soteliyoruz.
Maydanoz ve dereotunu ince ince kıyıyoruz.
Ezdiğimiz patates harcını 3 eşit kesime bölüyoruz.
Bir modüle havucu bir modüle lahanayı bir modüle da maydanoz dereotunu katıp güzelce yoğuruyoruz.
Üç renkli üç topunuz hazır artık her renkten ceviz büyüklüğünde toplar yapıyoruz.
Uygun servis tabağına aldıktan sonra üzerine yoğurt sarımsak mayonez karışımından döküyoruz.
Üzerine sıvı yağ dan sosumuzu döküyoruz. Servise hazır. Afiyet olsun .
Renkli Patates Topları Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
5 adet patates
2 yemek kaşığı tereyağı
Tuz
Karabiber
Pul biber
Renk vermek için
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 adet havuç
1 orta uzunluk mor lahananın çeyreği
3-4 kısım maydanoz
3-4 kısım dereotu
Üzeri için
6 yemek kaşığı yoğurt
3 yemek kaşığı mayonez
1 minik diş sarımsak
Tuz
Sosu için
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1çay kaşığı toz kırmızı biber
Renkli Patates Topları Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Patateslerimizi haşlıyoruz.
Soyup eziyoruz. İçine tereyağı ve baharatları atıp güzelce karıştırıyoruz.
Havucu rondodan çekip 1 yemek kaşığı sıvı yağ da çok az soteliyoruz.
Mor lahanayı da tıpkı halde rondodan çekip 1 yemek kaşığı sıvı yağ da soteliyoruz.
Maydanoz ve dereotunu ince ince kıyıyoruz.
Ezdiğimiz patates harcını 3 eşit kesime bölüyoruz.
Bir modüle havucu bir modüle lahanayı bir modüle da maydanoz dereotunu katıp güzelce yoğuruyoruz.
Üç renkli üç topunuz hazır artık her renkten ceviz büyüklüğünde toplar yapıyoruz.
Uygun servis tabağına aldıktan sonra üzerine yoğurt sarımsak mayonez karışımından döküyoruz.
Üzerine sıvı yağ dan sosumuzu döküyoruz. Servise hazır. Afiyet olsun .
Renkli Patates Topları Tanımı Fotoğraflı Yapılışı