Son konular

Renkli pilav yapımı

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
İKİ RENKİ PİLAV TARİFİ nasıl yapılır
iki renki safranlı pilav yapımı nasıldır
Değişik iki renki pilav nasıl yapılır
imagesrenklipilavyapimi5ad427c854e1c
İki Renk Pilav
Gerekli Malzemeler;
300 gr ıspanak
25 su bardağı pirinc
Yarım demet maydanoz
1 cay kaşığı safran
3 corba kaşığı margarin
2 corba kaşığı kaşar (rendelenmiş)
Suslemek icin havuc (julyen usulu doğranmış)
Karabiber
Tuz

Hazırlanışı;
Ispanakları temizledikten sonra doğrayın Margarini eritin Ispanak ve kıyılımış maydanozları soteleyin Tuz ve karabiberiniz de atın Pirincleri yıkadıktan sonra iki tencereye paylaştırın Birine safran ve tuz diğerine de tuz ilave edip karıştırıp haşlayın Beyaz pirinci suzup ıspanaklı karışıma bir kaşık peynir serpip ilave edin Safranlı pirinci suzup margarin, tuz ve kaşar peynir ile karıştırın Once ıspanaklı pirinci sonra safranlı pirinci fırın kabına ust uste koyun 5 dk kadar fırınlayın ve ters cevirip havucla susleyerek servis yapın


BİR BAŞKA PİLAV TARIFI DAHA
Safranlı Pilav tarifi
imagesrenklipilavyapimi5ad427c9b8bc7
MALZEMELER :

4 su bardağı baldo princ
2 corba kaşığı tereyağı veya margarin ya da 1 cay bardağı sıvıyağ
1 corba kaşığı safran
7 su bardağı su
Tuz




YAPILIŞI :

Derin bir kaba koyacağınız 2 su bardağı ılık suyun icine bir corbakaşığı tuz atın ve tuzlu suda princlerinizi 1015 dakika kadar bekletin

Pirincinizi suda beklettikten sonra bir suzgec yardımıyla bol suyla yıkayın ve suzun

Bir başka tencerede kaynattığınız 5 su bardağı sıcak suyun icine bir corba kaşığı safranı atın ve orta ateşte safranın kırmızı rengi suya cıkana (yaklaşık 34 dk) kadar safranı kaynatın

Ayrı bir tencerede 2 corba kaşığı tereyağı eritin ( veya tercihinize gore bir cay bardağı sıvıyağı kızdırın) Tereyağı eridikten ya da sıvıyağ kızdıktan sonra suzduğunuz pirinci tencereye atın, pembeleşinceye kadar kavurun Bir corba kaşığı tuzu da (dileğinize gore) ekleyere pirinci 1015 dakika orta ateşde kavurmaya devam edin

Safran kaynayınca pilav tenceresinin uzerinde bir suzgec yardımıyla suzerek safranlı suyu tencereye dokun Tum malzemeyi bir iki kez karıştırıp, tencere kapağını kapatın ve pilavı kısık ateşte pişirmeye alın

Pilav suyunu cekinceye kadar 56 dakik, kısık ateşte pilavınızı kapağını acmadan pişirin Altını kapattıktan sonra tencerenin kapağını acmadan yaklaşık 5 dakika pilavı demlenmeye bırakın Pilavınız servise hazır Servis yaparken şekil vermek amacı ile kucuk bir corba kasesinden faydalanabilirsiniz Once kaseyi pilav ile doldurup servis tabağına tersini cevirerek pilavı aktarabilirisiniz
 
Üst Alt