Pperde pilavı yapımı
Resimli Perde Pilavı Tarifi
imagesresimliperdepilavitarifi5ad45fea61cce
Perde Pilavı Malzemeler
Pilavı icin:
1 kase pirinc
2 yemek kaşığı margarin
2 kase tavuk suyu
2 adet tavuk budu
kuş uzumu
karabiber, tuz
Perde Pilavı Hamuru icin:
2 adet yumurta
4 yemek kaşığı yoğurt
100gr margarin
1 paket kabartma tozu
tuz
aldığı kadar un
perde pilavı tarifi
Perde pilavının yapımına ilk olarak tavuk butlarının haşlanması ile başladım Tavukları haşladıktan sonra tavuk suyu ile pilavın yapımına başladım
Margarini pilav tenceresinde eritin ve yıkayıp suyunu iyice suzduğunun pirincleri yağda 34 dakika kadar kavurun Haşladığımız tavukların suyundan 2 kasesini pirinclerin uzerine ekleyin, yarım yemek kaşığı da tuz ekleyerek kapağını kapatın Pilav tam olarak pişmeden, hala diriyken ocaktan alın Didiklediğiniz tavukları, kuş uzumunu ve karabiberi pilav ile iyice harmanlayınResimli Perde Pilavı Tarifi
Hamurun yapımı: tum malzemeleri karıştırarak hamurunuzu yoğurun Hamuru biri kucuk biri buyuk iki parcaya ayırın Buyuk olanı 3 mm kalınlığında acıp kabın tabanına, kenarları da kapatacak şekilde guzelce yerleştirinİcine pilavı boşaltın Hamurun kucuk parcasını da aynı şekilde acıp pilavın uzerine kapatınResimli Perde Pilavı Tarifi
200 derece ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin Ters cevirip servis yapın
Resimli Perde Pilavı Tarifi
imagesresimliperdepilavitarifi5ad45fea61cce
Perde Pilavı Malzemeler
Pilavı icin:
1 kase pirinc
2 yemek kaşığı margarin
2 kase tavuk suyu
2 adet tavuk budu
kuş uzumu
karabiber, tuz
Perde Pilavı Hamuru icin:
2 adet yumurta
4 yemek kaşığı yoğurt
100gr margarin
1 paket kabartma tozu
tuz
aldığı kadar un
perde pilavı tarifi
Perde pilavının yapımına ilk olarak tavuk butlarının haşlanması ile başladım Tavukları haşladıktan sonra tavuk suyu ile pilavın yapımına başladım
Margarini pilav tenceresinde eritin ve yıkayıp suyunu iyice suzduğunun pirincleri yağda 34 dakika kadar kavurun Haşladığımız tavukların suyundan 2 kasesini pirinclerin uzerine ekleyin, yarım yemek kaşığı da tuz ekleyerek kapağını kapatın Pilav tam olarak pişmeden, hala diriyken ocaktan alın Didiklediğiniz tavukları, kuş uzumunu ve karabiberi pilav ile iyice harmanlayınResimli Perde Pilavı Tarifi
Hamurun yapımı: tum malzemeleri karıştırarak hamurunuzu yoğurun Hamuru biri kucuk biri buyuk iki parcaya ayırın Buyuk olanı 3 mm kalınlığında acıp kabın tabanına, kenarları da kapatacak şekilde guzelce yerleştirinİcine pilavı boşaltın Hamurun kucuk parcasını da aynı şekilde acıp pilavın uzerine kapatınResimli Perde Pilavı Tarifi
200 derece ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin Ters cevirip servis yapın