Ramazan Tatlıları
Ramazan Tatlısı Tarifleri
FINDIKLI ŞEKERPARE TATLISI
Malzemeler:
200 gr margarin
4 adet yumurta(1 yumurtanın sarısı ustune surulecek)
1 su bardağı rondoda cekilmiş fındık icin
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
4,5 su bardağı un
1 su bardağı toz şeker
Şerbeti icin:
5 su bardağı şeker
5 su bardağı su
23 damla limon suyu
Hazırlanışı:
Şerbetin icin kullanılacak tum malzemeleri tencereye alın tum şeker eriyene kadar hızlı ateşte karıştırarak pişirinŞerbeti ocaktan almadan 23 dakika once limon suyun ekleyin ve ocaktan alarak soğumaya bırakınOda sıcaklığındaki margarini,kabartma tozunu, toz şekeri,3 yumurtanın tamamını,1 yumurtanın akın, fındık icini,vanilya ve unu yoğurma kabına alınKulak memesi kıvamına gelinceye kadar yoğurunKıvama gelen hamuru kendini toplaması icin 510 dakika dinlendirin Cevizden daha buyuk parcalar kopartarak şekil verin ve fırın tepsisine dizinUzerilerine yumurta surerek onceden 170 derece ısıtılmış fırında nar gibi oluncaya kadar pişirinFırından cıkardığınız sıcak tatlıların uzerine soğuyan şerbeti gezdirin Şerbetini cekince servis yapın
Afiyet olsun
VİŞNELİ İRMİK TATLISI
Vişneli İrmik Tatlısı İcin Malzemeler :
4 su b sut
1 su b irmik
15 su b tozşeker
1 su b krema
1 p vanilya
1 kase vişne
Vişneli İrmik Tatlısı Hazırlanışı :
Tencereye 4 su bardağı sutu alın Uzerine 1 su bardağı irmik,15 su bardağı toz şeker ,1 paket vanilya ilave edip pişirin Krema koyulaşınca şekersiz kremayı ekleyip bir taşım kaynatın
Kaselere vişneleri paylaştırın Uzerine irmikli muhallebiyi dokup bir gece buzdolabında soğuduktan sonra ters cevirerek servis edin
imagesresimliramazantatlilari5ad3e668b1e0b
GULLAC TARİFİ
Gullac İcin Malzemeler:
2 Bardak toz şeker
6 Yaprak gullac
6 Bardak sut
1 Bardak cevizici
1 Cay kaşığı vanilya
Gulsuyu
Nar taneleri
Gullacın Hazırlanışı:
Sut ile şekeri 10 dakika kaynatıp icine vanilyasını da attıktan sonra ocağın altını kapatın Buyukce bir tepsiye gullac yapraklarından bir tanesini koyun Uzerine kepce ile sıcak sutten dokup 12 dakika bekleyin Yumuşayan gullac yaprağını tepsiden alıp gullac yapacağınız kaba yerleştirin Tekrar ikinci, ucuncu yaprakları sutle ıslatıp sıralayın 3′uncu kata dovulmuş cevizi serpiştirin Tekrar diğer yapraklara da aynı işlemi uygulayıp 6 kat gullacı ust uste koyun Ustune kalan sutu dokun 2 saat kadar bekletin Gullacların ustunu nar taneleri susleyerek servis yapabilirsiniz
Afiyet Olsun
imagesresimliramazantatlilari5ad3e66a25e4d
FISTIKLI HURMA TATLISI
Fıstıklı Hurma Tatlısı İcin Malzemeler:
1 paket margarin
4 adet yumurta
2 yemek kaşığı yoğurt
4 cay kaşığı karbonat
1 limonun suyu
800+800 gr un
Şurup malzemesi :
12 su bardağı şeker
9 su bardağı su
Uzerini Suslemek İcin:
Yarım cay bardağı tatlılık oğutulmuş fıstık
Fıstıklı Hurma Tatlısının Hazırlanışı
Margarini eritip, cırpın Bir yumurta sarısını yağa katın Yoğurt, karbonat ve limon suyunu ilave ettikten sonra un koyup, hamur haline getirin Ceviz buyukluğundeki oval parcaları tepsiye dizip uzerlerine catalla bastırıp şekil verin Orta hararetteki fırında hafif pembeleşinceye dek pişirin Hazırladoğınız ılık şurubu uzerine dokunUzerlerini fıstıkla susleyip servise sunun
Afiyet olsun
imagesresimliramazantatlilari5ad3e66b783ac
Ramazan Tatlısı Tarifleri
FINDIKLI ŞEKERPARE TATLISI
Malzemeler:
200 gr margarin
4 adet yumurta(1 yumurtanın sarısı ustune surulecek)
1 su bardağı rondoda cekilmiş fındık icin
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
4,5 su bardağı un
1 su bardağı toz şeker
Şerbeti icin:
5 su bardağı şeker
5 su bardağı su
23 damla limon suyu
Hazırlanışı:
Şerbetin icin kullanılacak tum malzemeleri tencereye alın tum şeker eriyene kadar hızlı ateşte karıştırarak pişirinŞerbeti ocaktan almadan 23 dakika once limon suyun ekleyin ve ocaktan alarak soğumaya bırakınOda sıcaklığındaki margarini,kabartma tozunu, toz şekeri,3 yumurtanın tamamını,1 yumurtanın akın, fındık icini,vanilya ve unu yoğurma kabına alınKulak memesi kıvamına gelinceye kadar yoğurunKıvama gelen hamuru kendini toplaması icin 510 dakika dinlendirin Cevizden daha buyuk parcalar kopartarak şekil verin ve fırın tepsisine dizinUzerilerine yumurta surerek onceden 170 derece ısıtılmış fırında nar gibi oluncaya kadar pişirinFırından cıkardığınız sıcak tatlıların uzerine soğuyan şerbeti gezdirin Şerbetini cekince servis yapın
Afiyet olsun
VİŞNELİ İRMİK TATLISI
Vişneli İrmik Tatlısı İcin Malzemeler :
4 su b sut
1 su b irmik
15 su b tozşeker
1 su b krema
1 p vanilya
1 kase vişne
Vişneli İrmik Tatlısı Hazırlanışı :
Tencereye 4 su bardağı sutu alın Uzerine 1 su bardağı irmik,15 su bardağı toz şeker ,1 paket vanilya ilave edip pişirin Krema koyulaşınca şekersiz kremayı ekleyip bir taşım kaynatın
Kaselere vişneleri paylaştırın Uzerine irmikli muhallebiyi dokup bir gece buzdolabında soğuduktan sonra ters cevirerek servis edin
imagesresimliramazantatlilari5ad3e668b1e0b
GULLAC TARİFİ
Gullac İcin Malzemeler:
2 Bardak toz şeker
6 Yaprak gullac
6 Bardak sut
1 Bardak cevizici
1 Cay kaşığı vanilya
Gulsuyu
Nar taneleri
Gullacın Hazırlanışı:
Sut ile şekeri 10 dakika kaynatıp icine vanilyasını da attıktan sonra ocağın altını kapatın Buyukce bir tepsiye gullac yapraklarından bir tanesini koyun Uzerine kepce ile sıcak sutten dokup 12 dakika bekleyin Yumuşayan gullac yaprağını tepsiden alıp gullac yapacağınız kaba yerleştirin Tekrar ikinci, ucuncu yaprakları sutle ıslatıp sıralayın 3′uncu kata dovulmuş cevizi serpiştirin Tekrar diğer yapraklara da aynı işlemi uygulayıp 6 kat gullacı ust uste koyun Ustune kalan sutu dokun 2 saat kadar bekletin Gullacların ustunu nar taneleri susleyerek servis yapabilirsiniz
Afiyet Olsun
imagesresimliramazantatlilari5ad3e66a25e4d
FISTIKLI HURMA TATLISI
Fıstıklı Hurma Tatlısı İcin Malzemeler:
1 paket margarin
4 adet yumurta
2 yemek kaşığı yoğurt
4 cay kaşığı karbonat
1 limonun suyu
800+800 gr un
Şurup malzemesi :
12 su bardağı şeker
9 su bardağı su
Uzerini Suslemek İcin:
Yarım cay bardağı tatlılık oğutulmuş fıstık
Fıstıklı Hurma Tatlısının Hazırlanışı
Margarini eritip, cırpın Bir yumurta sarısını yağa katın Yoğurt, karbonat ve limon suyunu ilave ettikten sonra un koyup, hamur haline getirin Ceviz buyukluğundeki oval parcaları tepsiye dizip uzerlerine catalla bastırıp şekil verin Orta hararetteki fırında hafif pembeleşinceye dek pişirin Hazırladoğınız ılık şurubu uzerine dokunUzerlerini fıstıkla susleyip servise sunun
Afiyet olsun
imagesresimliramazantatlilari5ad3e66b783ac