Resimli Sebze Yemekleri

Konuyu Yükselt

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
1
Çözümler
1
Tepkime
41
Puanları
318
Yaş
35
Coin
256,935
Sebze Yemekleri Tarifleri




Resimli Sebze Yemeği Tarifleri


Mısır Mucveri

Malzemeler

250 gr mısır konserve

2 adet yumurta

5 corba kaşığı kaşar peyniri rendesi

4 corba kaşığı un

3 corba kaşığı sıvı yağ

Tuz Karabiberi

1 tatlı kaşığı kabartma tozu

imagesresimlisebzeyemekleri5ad3fd148739c


Mısır Mucveri Tarifi

Mısırın suyu suzulur Yumurta, tuz, karabiber bir kapta iyice karıştırılır Un, kabartma tozu eklenip cırpmaya devam edilir Mısır, rendelenmiş peynir ve sıvı yağ eklenip hepsinin birbirine karışması sağlanır Teflon bir tavaya kızdırılıp hazırlanan harctan ler corba kaşığı dokulur Altın rengi alana dek onlu arkalı pişirilir




Kurutulmuş Biber Dolması

Malzemeler

kuru biber
5 su bpirinc
1 soğan
tutam maydonoz
1 corba ksalca
300 grsatır kıyması
2 corba kreyhan
2 corba ktane sumak
tuz,karabiber
su

imagesresimlisebzeyemekleri5ad3fd17de749

Hazırlanışı

İc harc icin karıştırma kabına pirinc, soğan, maydanoz, kıyma, salca, reyhan ve karabiber ve cok az su alınarak hazırlanır kuru biberler sıcak suda bir sure bekletilerek
yumuşatılırDaha sonra hazırlanan harc biberlerin icine doldurulur ve tencereye dizilir

Uzerine biraz su konularak pişirmeye bırakılır son olarak sumak bir sure suda bekletilir ve dolmaların pişmesine yakın bu su ilave edilerek bir sure daha pişirilerek sıcak servis edilir

Patlıcan Maşası yemek tarifi

Malzemeler

4 adet patlıcan
1 kaşık toz şeker
300 gr koyun eti
3 adet domates
2 adet kuru soğan
4 diş sarımsak
1 tutam tuz
1 adet doğranmış domates
4 adet sivri biber

imagesresimlisebzeyemekleri5ad3fd1970c53


Patlıcan Maşası Tarifi

On hazırlık olarak patlıcanları alaca soyalım 1 corba kaşığı tuz ve 1 corba kaşığı tozşeker ilave edilmiş suyu geniş ve derin bir kaba alalım Patlıcanları bu suyun icinde yarım saat bekletelim Acısı alınmış patlıcanları saplı kısımlarının uzerindeki kabuğu soyalım Kuşbaşı etleri ciğden ortalarını bıcakla delip patlıcanların saplarına dizelim Bu şekilde kızgın sıvıyağlı tavada arkalı onlu kazartalım Kızarmış patlıcanları yayvan bir tepsiye alalım Domatesleri rendeleyip icine sarmısakları kucuk doğrayalımTuzunu ekleyelim Bu karışımı patlıcanların uzerine yayarak dokelim Cok kısık ateşte patlıcanlar ve etler iyice yumuşayana kadar pişirelim Dilimlenmiş domates ve sivri biberle susleyip servis yapalım


Kurumuş Bamya Yemeği

Malzemeler

Dolu dolu iki avuc kuru bamya
1 adet orta boy soğan
Yarım kahve fincanı sıvı yağ
Tepeleme 2 tatlı kaşığı domates salcası
Tatlı kaşığının ucu ile biber salcası
2 adet orta boy olgun domates
2 diş sarmısak
1 tatlı kaşığı nar ekşisi ya da erik ekşisi
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 adet limonun suyu
tuz

imagesresimlisebzeyemekleri5ad3fd1b01c25

Yemeğin yapılışı

Bamyaları kaynar suyun icinde 20 dakika haşlayın ve suzdurun Dizildiği iplerden kurtarın
Tencereye yağı ve cok ince doğradığınız soğanları kuyun, şeffaflaşana kadar kavurun
Salcaları ekleyin, biraz soğanla kavurun ki salcanın ham kokusu cıksın Domatesin kabuklarını soyun, minik minik doğrayın Sarmısakları ince ince dilimleyin Doğradığınız domatesleri (veya pureyi) ve sarmısakları tencereye ekleyin Yumuşayana kadar beş dakika pişirin Kaynar suyu tencereye ekleyin, bir iki taşım kaynatın Bamyaları ve nohutu ilave edin
Tuz ve nar ekşisiyle tatlandırıp, yemek ozumsenene kadar 3045 dakika arası kısık ateşte pişirin En son limon suyunu ekleyip kapatın
 

Similar threads

  • Soru
Patlıcan Maşası yemeği, Patlıcan Maşası nasıl yapılır, Patlıcan Maşası Tarifi yapılışı Patlıcan Maşası yemek tarifi Patlıcan Maşası Malzemeler 4 adet patlıcan 1 kaşık toz şeker 300 gr koyun eti 3 adet domates 2 adet kuru soğan 4 diş sarımsak 1 tutam tuz 1 adet doğranmış domates 4 adet sivri...
Cevaplar
0
Görüntüleme
23
  • Soru
resimli Kofteli Patlıcan Kebabı Tarifi Kofteli Patlıcan Kebabı nasıl yapılır Kofteli Patlıcan Kebabı yapılışı Malzemeler: 750 gr koftelik kıyma 1 adet soğan Yarım bayat ekmek ici 1 corba kaşığı domates salcası 4 patlıcan 2 domates 5 yeşil biber 1 corba kaşığı margarin Kızartmak icin: Sıvıyağ 2...
Cevaplar
0
Görüntüleme
12
  • Soru
Hatay Yemekleri Hatayın yemek kulturu ağıt kebabı, oruk, dovme (aşşur), semirsek, tepsi kebabı, humus, zahter salatası, kunefe, peynirli irmik helvası, kabak tatlısı, cevizli biber, kuflu cokelek salatası, turplu tarator, humus, patlıcanlı yoğurtlama, sarmaici, yumurta occesi Hatay adıyla...
Cevaplar
0
Görüntüleme
16
  • Soru
Yuksuk Kofte nasıl yapılır Yuksuk Kofte yapılışı imagesyuksukkoftetarifiresimli5ad4140f88ce8 Yuksuk Kofte Tarifi Malzemeler 1 Su Bardağı İrmik 1 Kg Koftelik Bulgur 1 Cay Bardağı Un 2 Adet Yumurta 1 Corba Kaşığı Biber Salcası 1 Tatlı Kaşığı Kimyon 2 Adet Yumuta 1 Adet Limonun Suyu Yeterince Su...
Cevaplar
0
Görüntüleme
11
  • Soru
Resimli Sulu Yemekler Resimli Sulu Yemek Tarifleri Barbunyalı Taze Fasulye Malzemeler 500 gr Fransız barbunya 500 gr Ayşe kadın fasulye 1 adet iri kuru soğan 2 adet iri olgun domates 1 cay bardağı zeytinyağı 1 corba kaşığı şeker(silme) Tuz imagesresimlisuluyemekler5ad3fc6a41a40...
Cevaplar
0
Görüntüleme
16
Üst Alt