Tatlı Tarifleri
Tatlı Tarifleri Resimli
Malzemeler
1 paket margarin, oda sıcaklığında
1 su bardağı pudra şekeri
4 yemek kaşığı irmik
2 yemek kaşığı hindistan cevizi
2 yumurta
4 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
şerbeti icin:
3 su bardağı şeker
4 su bardağı su
yarım limonun suyu
uzerlerine:
fındık ici
imagesresimlitatlitarifleri5ad3f20304f54
H azırlanması
1 paket yumuşak margarin, 1 su bardağı pudra şekeri, 4 yemek kaşığı irmik, 2 yemek kaşığı hindistan cevizi, 2 yumurta, 4 su bardağı un, 1 paket vanilya ve 1 paket kabartma tozunu karıştırarak yumuşak bir hamur elde edin (unu her zamanki gibi azar azar ekleyin
Hamurdan kurabiye yapar gibi kucuk parcalar alıp hafif duzleyin Hepsini tepsiye dizip uzerlerine birer fındık yerleştirinOnceden ısıtılmış fırında pişirin180 derece 2025 dakika şekerparelere bakıp bir 5 dakika daha frında bekletebilirsiniz
Şerbetin hazırlanması
3 su bardağı şekeri ve 4 su bardağı suyu kucuk bir tencerede kaynatın Kaynadıktan 5 dakika sonra yarım limonun suyunu ekleyip kısa bir sure daha kaynatın
Ateşten alıp ılıtın
Şekerpareler piştiği zaman fırından cıkarıp 3 dakika bekletin 3 dakika sonunda ılık olan şerbeti (puf noktası; şekerpareler sıcak, şerbet ılık olmalı) şekerparelerin uzerine gezdirin
Tepsinin uzerine başka bir tepsi kapatıp servis yapacağınız zamana kadar bekletin
Şambalı Tatlısı Yapılışı
Malzemeler
2 Su bardağı şeker
2 su bardağı irmik
2 su bardağı yoğurt
2 su bardağı un
1 kabartma tozu
1 cay bardağı tussuz fıstık
Şerbet
4 su bardağı şeker 3 su bardağı su kaynatın
imagesresimlitatlitarifleri5ad3f20460659
Hazılanışı
şeker yoğurt irmik un ve kabartama tozunu karıştırıp yağlanmış
tepsıye dokelim kaşıkla yayalım uzerine tussuz fıstıkları dizelim
180 c fırında pişirelim iyice soğuyunca sıcak şerbeti dokelim
afiyet olsun
Kalbura Bastı Tarifi
Malzemeler
200 Gram Tereyağı
1 Yumurta
1 Cay Bardağı Sıvıyağ
1 Su Bardağı Pudra Şekeri
2 Corba Kaşığı Yoğurt
1 Paket Kabartma Tozu
Un
1 Su Bardağı Ceviz
Şerbet icin
5 Su Bardağı Toz Şeker
4 Su Bardağı Su
3 Damla Limon Suyu
imagesresimlitatlitarifleri5ad3f205b629e
Hazırlanışı
Oda sıcaklığında beklemiş tereyağı butun malzemelerle karıştırılır
Azar azar unu ilave edilerek fazla sert olmayan bir hamur elde edilir
Hamurdan ceviz buyukluğunde parcalar alınıp elle yassılaştırılır
Rendeye hamur koyulur, hamurun ortasına ceviz koyulur, kenarları ice kıvrılıp rulo şeklinde sarılır
Sarma işlemi bittikten sonra tepsiye dizilen hamurlar onceden ısıtılmış 180 dereceli
Fırında hafif kızarana kadar pişirilir
Şerbetin hazırlanması:
Geniş tencereye su ve şeker ilave edilir
Yuksek ateşte kaynamaya bırakılır
Limon ilave edilir
Kaynadıktan sonra kısık ateşte 15 dakika daha kaynamaya bırakılır
Şerbet ılındıktan sonra, fırından cıkan tatlıyı 5 dakika dinlendirilir ve şerbeti ilave edilir
Şerbetini cektikten sonra tatlımız servise hazırdır
Afiyet olsun
Tatlı Tarifleri Resimli
Malzemeler
1 paket margarin, oda sıcaklığında
1 su bardağı pudra şekeri
4 yemek kaşığı irmik
2 yemek kaşığı hindistan cevizi
2 yumurta
4 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
şerbeti icin:
3 su bardağı şeker
4 su bardağı su
yarım limonun suyu
uzerlerine:
fındık ici
imagesresimlitatlitarifleri5ad3f20304f54
H azırlanması
1 paket yumuşak margarin, 1 su bardağı pudra şekeri, 4 yemek kaşığı irmik, 2 yemek kaşığı hindistan cevizi, 2 yumurta, 4 su bardağı un, 1 paket vanilya ve 1 paket kabartma tozunu karıştırarak yumuşak bir hamur elde edin (unu her zamanki gibi azar azar ekleyin
Hamurdan kurabiye yapar gibi kucuk parcalar alıp hafif duzleyin Hepsini tepsiye dizip uzerlerine birer fındık yerleştirinOnceden ısıtılmış fırında pişirin180 derece 2025 dakika şekerparelere bakıp bir 5 dakika daha frında bekletebilirsiniz
Şerbetin hazırlanması
3 su bardağı şekeri ve 4 su bardağı suyu kucuk bir tencerede kaynatın Kaynadıktan 5 dakika sonra yarım limonun suyunu ekleyip kısa bir sure daha kaynatın
Ateşten alıp ılıtın
Şekerpareler piştiği zaman fırından cıkarıp 3 dakika bekletin 3 dakika sonunda ılık olan şerbeti (puf noktası; şekerpareler sıcak, şerbet ılık olmalı) şekerparelerin uzerine gezdirin
Tepsinin uzerine başka bir tepsi kapatıp servis yapacağınız zamana kadar bekletin
Şambalı Tatlısı Yapılışı
Malzemeler
2 Su bardağı şeker
2 su bardağı irmik
2 su bardağı yoğurt
2 su bardağı un
1 kabartma tozu
1 cay bardağı tussuz fıstık
Şerbet
4 su bardağı şeker 3 su bardağı su kaynatın
imagesresimlitatlitarifleri5ad3f20460659
Hazılanışı
şeker yoğurt irmik un ve kabartama tozunu karıştırıp yağlanmış
tepsıye dokelim kaşıkla yayalım uzerine tussuz fıstıkları dizelim
180 c fırında pişirelim iyice soğuyunca sıcak şerbeti dokelim
afiyet olsun
Kalbura Bastı Tarifi
Malzemeler
200 Gram Tereyağı
1 Yumurta
1 Cay Bardağı Sıvıyağ
1 Su Bardağı Pudra Şekeri
2 Corba Kaşığı Yoğurt
1 Paket Kabartma Tozu
Un
1 Su Bardağı Ceviz
Şerbet icin
5 Su Bardağı Toz Şeker
4 Su Bardağı Su
3 Damla Limon Suyu
imagesresimlitatlitarifleri5ad3f205b629e
Hazırlanışı
Oda sıcaklığında beklemiş tereyağı butun malzemelerle karıştırılır
Azar azar unu ilave edilerek fazla sert olmayan bir hamur elde edilir
Hamurdan ceviz buyukluğunde parcalar alınıp elle yassılaştırılır
Rendeye hamur koyulur, hamurun ortasına ceviz koyulur, kenarları ice kıvrılıp rulo şeklinde sarılır
Sarma işlemi bittikten sonra tepsiye dizilen hamurlar onceden ısıtılmış 180 dereceli
Fırında hafif kızarana kadar pişirilir
Şerbetin hazırlanması:
Geniş tencereye su ve şeker ilave edilir
Yuksek ateşte kaynamaya bırakılır
Limon ilave edilir
Kaynadıktan sonra kısık ateşte 15 dakika daha kaynamaya bırakılır
Şerbet ılındıktan sonra, fırından cıkan tatlıyı 5 dakika dinlendirilir ve şerbeti ilave edilir
Şerbetini cektikten sonra tatlımız servise hazırdır
Afiyet olsun