Revani (İrmik Tatlısı) Tanımı İçin Gereçler
Kek harcı için;
3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt (Oda sıcaklığında)
1 su bardağı irmik
Elenmiş 1 su bardağı un
Elenmiş 1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Şerbeti için;
4 su bardağı toz şeker
5 su bardağı su
1 kesim limon
Revani (İrmik Tatlısı) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle şerbeti için uygun bir tencereye şeker ve suyu alarak karıştıralım.
Akabinde şerbetimizi orta ateşte kaynamaya bırakalım.
Kaynamaya başladıktan 20 dakika sonra limon suyunu ekleyelim ve 5 dakika daha kaynatarak ocaktan alalım, soğumaya bırakalım.
Keki için; uygun bir karıştırma kabına yumurta ve şekeri alarak beyazlaşıp köpük köpük oluncaya kadar çırpalım.
Üzerine sıvı yağ ve yoğurt ekleyerek çırpmaya devam edelim.
İrmik, elenmiş un, kabartma tozu ve vanilyayı ek ederek son sefer çırpalım.
Kek harcımızı tereyağı ile yağladığımız 27cm’lik kare borcama boşaltalım ve evvelce ısıttığımız 170 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişmeye bırakalım.
Kekimiz piştikten sonra fırından alarak ılımaya bırakalım.
Ilıyan kekimizin üzerine şerbetimizin yarısını gezdirelim.
Daha sonra kekimizi dilimleyelim ve kalan yarısını da dökelim.
Son olarak irmik tatlımızı dilediğimiz biçimde süsleyelim ve servis edelim. Afiyet olsun!.
Revani (İrmik Tatlısı) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Kek harcı için;
3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt (Oda sıcaklığında)
1 su bardağı irmik
Elenmiş 1 su bardağı un
Elenmiş 1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Şerbeti için;
4 su bardağı toz şeker
5 su bardağı su
1 kesim limon
Revani (İrmik Tatlısı) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle şerbeti için uygun bir tencereye şeker ve suyu alarak karıştıralım.
Akabinde şerbetimizi orta ateşte kaynamaya bırakalım.
Kaynamaya başladıktan 20 dakika sonra limon suyunu ekleyelim ve 5 dakika daha kaynatarak ocaktan alalım, soğumaya bırakalım.
Keki için; uygun bir karıştırma kabına yumurta ve şekeri alarak beyazlaşıp köpük köpük oluncaya kadar çırpalım.
Üzerine sıvı yağ ve yoğurt ekleyerek çırpmaya devam edelim.
İrmik, elenmiş un, kabartma tozu ve vanilyayı ek ederek son sefer çırpalım.
Kek harcımızı tereyağı ile yağladığımız 27cm’lik kare borcama boşaltalım ve evvelce ısıttığımız 170 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişmeye bırakalım.
Kekimiz piştikten sonra fırından alarak ılımaya bırakalım.
Ilıyan kekimizin üzerine şerbetimizin yarısını gezdirelim.
Daha sonra kekimizi dilimleyelim ve kalan yarısını da dökelim.
Son olarak irmik tatlımızı dilediğimiz biçimde süsleyelim ve servis edelim. Afiyet olsun!.
Revani (İrmik Tatlısı) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı