Revani(sünger Gibi) Tanımı İçin Materyaller
Şerbet İçin
3.5 su bardağı şeker
5 su bardağı su
Keki İçin
3 yumurta
Yarım su bardağı şeker
1 su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı şeker
Yarım su bardağı sıvı yağ
2 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 portakalın kabuğunun rendesi
2 yemek kaşığı haşhaş
1 su bardağından 1 parmak fazla irmik
2 su bardağı
Revani(sünger Gibi) Tanımı Yapılışı
Yumurtayı ve şekeri köpürene kadar çırpın.
Sıvı materyalleri ekleyip karıştırın. Sonra katı gereçleri ek edi.
Hazırlamış olduğumuz keki yağlanmış tart kalıbına dökün.
Şerbeti için olan materyalleri karıştırıp kaynatın.
180 derecede 30 dakika kadar pişirin. Kekimiz pişip ılıyınca şerbeti döküp üzerini istediğiniz üzere süsleyin.
Ben revaninin kendi tadını daha çok sevdiğim için şanti kullanmadım.
Sahiden yumuşacık bir keki oluyor. Denemek isteyenlere kolay gelsin afiyet olsun
Şerbet İçin
3.5 su bardağı şeker
5 su bardağı su
Keki İçin
3 yumurta
Yarım su bardağı şeker
1 su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı şeker
Yarım su bardağı sıvı yağ
2 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 portakalın kabuğunun rendesi
2 yemek kaşığı haşhaş
1 su bardağından 1 parmak fazla irmik
2 su bardağı
Revani(sünger Gibi) Tanımı Yapılışı
Yumurtayı ve şekeri köpürene kadar çırpın.
Sıvı materyalleri ekleyip karıştırın. Sonra katı gereçleri ek edi.
Hazırlamış olduğumuz keki yağlanmış tart kalıbına dökün.
Şerbeti için olan materyalleri karıştırıp kaynatın.
180 derecede 30 dakika kadar pişirin. Kekimiz pişip ılıyınca şerbeti döküp üzerini istediğiniz üzere süsleyin.
Ben revaninin kendi tadını daha çok sevdiğim için şanti kullanmadım.
Sahiden yumuşacık bir keki oluyor. Denemek isteyenlere kolay gelsin afiyet olsun