Revani (Sütsüz Yoğurtsuz Süper Lezzet) Tanımı İçin Gereçler
3 adet yumurta
1 su bardağından 1 parmak eksik toz şeker
1 su bardağından 2 parmak eksik sıvı yağ
1 su bardağı irmik
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
Şerbet İçin
3.5 su bardağı şeker
4 su bardağı su
1 ince dilim limon
Revani (Sütsüz Yoğurtsuz Mükemmel Lezzet) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci olarak şeker, su ve bir dilim limon bir tencereye alınır kaynatılır.
Yeterlice kaynadıktan sonra 10 dakika daha kaynatılır ocaktan alınır, ılımaya bırakılır.
Yumurta ve toz şeker güzelce köpürtülür.
Kalan tüm gereçler eklenir ve karıştırılır.
Borcam yağlanır karışım dökülür.
175 derecelik ısıtılmış fırında pişirilir.
Birinci sıcaklığı çıkan keke ılık şerbet dökülür.
3 adet yumurta
1 su bardağından 1 parmak eksik toz şeker
1 su bardağından 2 parmak eksik sıvı yağ
1 su bardağı irmik
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
Şerbet İçin
3.5 su bardağı şeker
4 su bardağı su
1 ince dilim limon
Revani (Sütsüz Yoğurtsuz Mükemmel Lezzet) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci olarak şeker, su ve bir dilim limon bir tencereye alınır kaynatılır.
Yeterlice kaynadıktan sonra 10 dakika daha kaynatılır ocaktan alınır, ılımaya bırakılır.
Yumurta ve toz şeker güzelce köpürtülür.
Kalan tüm gereçler eklenir ve karıştırılır.
Borcam yağlanır karışım dökülür.
175 derecelik ısıtılmış fırında pişirilir.
Birinci sıcaklığı çıkan keke ılık şerbet dökülür.