Revani Tarifi (Tam Kıvamında) İçin Malzemeler
Keki için ;
3 adet yumurta
1 çay bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
1,5 su bardağı irmik
1 su bardağı un (undan una miktar değişebilir)
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 limon kabuğu rendesi
Şerbeti için ;
3,5 su bardağı toz şeker
4 su bardağı su
Birkaç damla limon suyu
Üzeri için ;
Hindistan cevizi
Revani Tarifi (Tam Kıvamında) Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle şerbetimizi hazırlayalım soğusun. Uygun bir tencerede suyu ve şekeri kaynatalım.
Kaynamaya başladıktan sonra limon suyu sıkıp,20 dakika kaynatalım.
Keki için uygun bir kapta yumurta ve şekeri güzelce çırpalım.
Ardından sıvı yağ ve yoğurdu koyup,tekrar çırpalım.
Üzerine geri kalan malzemeleri de ekleyip,akıcı bir kıvam olana kadar çırpmaya devam edelim. ( un kontrollü eklenmeli,undan una miktar değişebilir).
Tabanını yağladığımız borcama kek harcımızı eşit bir şekilde yayalım ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dk pişirelim. ( pişirme süresi fırından fırına değişebilir,kontrollü pişirelim, üzeri kızarınca kapatalım fırını).
İlk sıcaklığı çıkan kekimizi dilimleyip,şerbetimizi her yerine gelecek şekilde dökelim.
En az 3-4 saat dinlendikten sonra dilediğiniz gibi süsleyip,servis edebilirsiniz. Afiyet olsun .
İnstagram ; tarif_defterim05
Revani Tarifi (Tam Kıvamında) Fotoğraflı Yapılışı
Keki için ;
3 adet yumurta
1 çay bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
1,5 su bardağı irmik
1 su bardağı un (undan una miktar değişebilir)
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 limon kabuğu rendesi
Şerbeti için ;
3,5 su bardağı toz şeker
4 su bardağı su
Birkaç damla limon suyu
Üzeri için ;
Hindistan cevizi
Revani Tarifi (Tam Kıvamında) Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle şerbetimizi hazırlayalım soğusun. Uygun bir tencerede suyu ve şekeri kaynatalım.
Kaynamaya başladıktan sonra limon suyu sıkıp,20 dakika kaynatalım.
Keki için uygun bir kapta yumurta ve şekeri güzelce çırpalım.
Ardından sıvı yağ ve yoğurdu koyup,tekrar çırpalım.
Üzerine geri kalan malzemeleri de ekleyip,akıcı bir kıvam olana kadar çırpmaya devam edelim. ( un kontrollü eklenmeli,undan una miktar değişebilir).
Tabanını yağladığımız borcama kek harcımızı eşit bir şekilde yayalım ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dk pişirelim. ( pişirme süresi fırından fırına değişebilir,kontrollü pişirelim, üzeri kızarınca kapatalım fırını).
İlk sıcaklığı çıkan kekimizi dilimleyip,şerbetimizi her yerine gelecek şekilde dökelim.
En az 3-4 saat dinlendikten sonra dilediğiniz gibi süsleyip,servis edebilirsiniz. Afiyet olsun .
İnstagram ; tarif_defterim05
Revani Tarifi (Tam Kıvamında) Fotoğraflı Yapılışı