Son konular

Revani Tatlısı

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
16
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,520
Revani Tatlısı Tanımı İçin Gereçler
3 adet yumurta
5 yemek kaşığı toz şeker
4 yemek kaşığı yoğurt
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
1,5 su bardağı irmik
1 paket vanilya
2 paket kabartma tozu
2 su bardağı un
1 adet limon kabuğu rendesi
Şerbeti için;
2,5 su bardağı su
2 su bardağı toz şeker
2-3 damla limon suyu

Revani Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle tatlımızın şerbetini hazırlayalım. Tencereye su ve şekeri alarak karıştıralım ve kaynamaya bırakalım.
Kaynamaya başladıktan 3-4 dakika sonra birkaç damla limon suyunu ek edelim ve 3-4 dakika daha kaynatalım.
Şerbetimizi ocaktan alalım, soğumaya bırakalım.
Daha sonra kekin hamuru için yumurta ve toz şekeri çırpalım.
Şeker güzelce eridikten sonra sıvı yağ, süt ve yoğurdu ekleyerek tekrar çırpalım.
Daha sonra un, vanilya, kabartma tozu, irmik ve 1 adet limon kabuğu rendesini ek edip bir kere daha çırpalım.
Hazırladığımız kek hamurumuzu yağladığımız borcama boşaltalım.
Harcın eşit olması için kabımızı sağa sola sallayalım ve evvelce ısıttığımız 180 derece fırında 25-30 dakika kadar pişmeye bırakalım.
Fırından aldığımız revaninin birinci sıcaklığının çıkması için 3-4 dakika bekleyelim.
Akabinde eşit olacak halde dilimleyelim ve soğuyan şerbeti son olarak tatlının üzerine gezdirelim.
Kek şerbetini çektikten sonra dilediğiniz halde süsleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Revani Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Portakallı Revani Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 çay bardağı şeker 1 su bardağı yoğurt 1 çay bardağı sıvı yağ Yarım çay bardağı portakal suyu 1 su bardağı irmik 1 portakal kabuğu 1 su bardağı un 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya Şerbeti için; 3 su bardağı şeker 3,5 su...
Cevaplar
0
Görüntüleme
32
  • Soru
Revani (İrmik Tatlısı) Tanımı İçin Gereçler Kek harcı için; 3 adet yumurta 1 su bardağı toz şeker 1 su bardağı sıvı yağ 1 su bardağı yoğurt (Oda sıcaklığında) 1 su bardağı irmik Elenmiş 1 su bardağı un Elenmiş 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya Şerbeti için; 4 su bardağı toz şeker 5 su...
Cevaplar
0
Görüntüleme
12
  • Soru
Krem Şantili Revani Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler Keki İçin; 2 adet yumurta 1/2 (yarım) su bardağı şeker (bardak ölçüsü 200 ml) 1 su bardağı yoğurt 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ 1 su bardağı irmik 1 su bardağına yakın un 1 portakal kabuğu rendesi 1 paket vanilin 1 paket kabartma tozu Şerbeti...
Cevaplar
0
Görüntüleme
35
  • Soru
Limonlu Revani Tarifi İçin Malzemeler 1 adet rendelenmiş limon kabuğu( sadece sarı kısım rendelenecek) 3 yemek kaşığı toz şeker 2 adet yumurta 2 yemek kaşığı yoğurt 100 ml/yarım su bardağı irmik 100 ml/yarım su bardağı süt 100 ml/yarım su bardağı sıvı yağ 200ml/1 su bardağı un 1 paket vanilya 1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
7
  • Soru
Tencerede Fırınsız Revani Tatlısı Tanımı İçin Materyaller 2 adet yumurta 1/2 (yarım) su bardağı toz şeker 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ 1/2 (yarım) su bardağı irmik 75 gr 1 su bardağı un 110 gr 1 paket kabartma tozu 10 gr 1 adet limon kabuğu sarı kısmının rendesi Tencerede Fırınsız Revani...
Cevaplar
0
Görüntüleme
31
Üst Alt