Revani tatlısı Tanımı İçin Gereçler
3 yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı şeker
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı irmik
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı un
Şerbet için:
5 su bardağı su
3 su bardağı şeker
Yarım limon suyu
Üzeri için:
Hindistan cevizi
Revani tatlısı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Su, şekeri ocakta şekerler eriyene kadar kaynatıyoruz.
Kaynayınca limon suyu ekliyoruz.
Kapta yumurta ve şekeri uygunca çırpıyoruz.
Sıvıyağ, yoğurt, irmik ekliyoruz 5 dakika çırpıyoruz.
Vanilya, kabartma tozu, un ekliyoruz.Tekrar çırpıyoruz.
Borcamı yağlıyoruz ve karışımı boşaltıyoruz.
25-30 dakika 180 derecede pişiriyoruz.
Çıkartıp 10 dakika bekletip üstüne şerbeti döküyoruz.
Şerbeti emince servis edebilirsiniz.
Üzerini hindistan cevizi ile süsleyebilirsiniz.
Afiyet olsun.
3 yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı şeker
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı irmik
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı un
Şerbet için:
5 su bardağı su
3 su bardağı şeker
Yarım limon suyu
Üzeri için:
Hindistan cevizi
Revani tatlısı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Su, şekeri ocakta şekerler eriyene kadar kaynatıyoruz.
Kaynayınca limon suyu ekliyoruz.
Kapta yumurta ve şekeri uygunca çırpıyoruz.
Sıvıyağ, yoğurt, irmik ekliyoruz 5 dakika çırpıyoruz.
Vanilya, kabartma tozu, un ekliyoruz.Tekrar çırpıyoruz.
Borcamı yağlıyoruz ve karışımı boşaltıyoruz.
25-30 dakika 180 derecede pişiriyoruz.
Çıkartıp 10 dakika bekletip üstüne şerbeti döküyoruz.
Şerbeti emince servis edebilirsiniz.
Üzerini hindistan cevizi ile süsleyebilirsiniz.
Afiyet olsun.