Revani Tarifi İçin Malzemeler
2 adet yumurta
Yarım su bardağı şeker
Yarım su bardağı süt
Yarım su bardağı irmik
Yarım su bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı yoğurt
1 su bardağı un
Kabartma tozu
Vanilya
Şerbeti için;
2 su bardağı şeker
2.5 su bardağı su
1 küçük dilim limon
Revani Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Önce şerbetimizi yapıyoruz. Şekerimizi ve suyumuzu güzelce kaynatıp limon dilimimizi içine koyuyor ve soğumaya bırakıyoruz.
Sonrasında yumurtamızı çırpıyoruz şekerimizi atıp güzelce çırpıyoruz.
Daha sonra içine süt, yağ ve yoğurdumuzu ekleyip güzelce karıştırıyoruz.
En son içerisine irmiği, unu ,kabartma tozu ve vanilyalı atıp hafifçe karıştırdıktan sonra tepsimize dikiyoruz.
Önceden ısıttığımız 180° fırınımızda 25 dk kontrollü olarak pişiriyoruz. Fırınlar farklılık gösterebilir.
Piştikten sonra hava alması için kekimizi çıkarıyoruz ilk sıcaklığı geçtikten sonra soğuk şurubumuzu döküyoruz.
Üzerini dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.
Afiyet olsun
Revani Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
2 adet yumurta
Yarım su bardağı şeker
Yarım su bardağı süt
Yarım su bardağı irmik
Yarım su bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı yoğurt
1 su bardağı un
Kabartma tozu
Vanilya
Şerbeti için;
2 su bardağı şeker
2.5 su bardağı su
1 küçük dilim limon
Revani Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Önce şerbetimizi yapıyoruz. Şekerimizi ve suyumuzu güzelce kaynatıp limon dilimimizi içine koyuyor ve soğumaya bırakıyoruz.
Sonrasında yumurtamızı çırpıyoruz şekerimizi atıp güzelce çırpıyoruz.
Daha sonra içine süt, yağ ve yoğurdumuzu ekleyip güzelce karıştırıyoruz.
En son içerisine irmiği, unu ,kabartma tozu ve vanilyalı atıp hafifçe karıştırdıktan sonra tepsimize dikiyoruz.
Önceden ısıttığımız 180° fırınımızda 25 dk kontrollü olarak pişiriyoruz. Fırınlar farklılık gösterebilir.
Piştikten sonra hava alması için kekimizi çıkarıyoruz ilk sıcaklığı geçtikten sonra soğuk şurubumuzu döküyoruz.
Üzerini dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.
Afiyet olsun
Revani Tarifi Fotoğraflı Yapılışı