Reyhan Şerbeti (Mis Kokulu Çok Lezzetli) Tanımı İçin Materyaller
Yarım demet mor reyhan (Mor yapraklı)
3 litre su (Kaynar su)
2.5 su bardağı şeker
1 kabuk tarçın
1 yemek kaşığı limon tozu
Reyhan Şerbeti (Mis Kokulu Çok Lezzetli) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Evvel ketıla su koyup kaynatalım suyumuz kaynarken yarım demet mor reyhanı yıkayalım.
Kaynar suyumuzu büyük bir kabın içine koyalım. İçine reyhanı tarçını şekeri limon tozunu atalım.
Şeker eriyene kadar karıştırıp, kapağını kapatıp soğumaya bırakalım.
Tel süzgeçten geçirip sürahiye yahut şişelere dolduralım buzdolabında soğutalım. Sonraki gün buz üzere ferah ferah içelim.
Yarım demet mor reyhan (Mor yapraklı)
3 litre su (Kaynar su)
2.5 su bardağı şeker
1 kabuk tarçın
1 yemek kaşığı limon tozu
Reyhan Şerbeti (Mis Kokulu Çok Lezzetli) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Evvel ketıla su koyup kaynatalım suyumuz kaynarken yarım demet mor reyhanı yıkayalım.
Kaynar suyumuzu büyük bir kabın içine koyalım. İçine reyhanı tarçını şekeri limon tozunu atalım.
Şeker eriyene kadar karıştırıp, kapağını kapatıp soğumaya bırakalım.
Tel süzgeçten geçirip sürahiye yahut şişelere dolduralım buzdolabında soğutalım. Sonraki gün buz üzere ferah ferah içelim.