Reyhan Şerbeti Tanımı İçin Gereçler
1 demet reyhan
1 su bardağı şeker
Yarım limonun suyu
3 dilim limon
1 çay kaşığı limon tuzu
2 litre kaynar su
1 çubuk tarçın (İsteğe bağlı)
3-4 tane karanfil
Reyhan Şerbeti Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Bir demet reyhanı alın, yapraklarını ayırın. Yıkayıp süzün. Derin bir kabın içerisine reyhanları koyun.
Üzerine şekeri, limon tuzunu, limon suyunu, karanfili ekleyin. Dilimlenmiş limonları da ekleyin.
2 litre kaynar suyu reyhanların üzerine ekleyin. Kabın üzerini bir tepsiyle kapatın. Soğuyana kadar bu biçimde dursun.
Soğuyunca süzün sürahiye koyun. Buzdolabına kaldırın. Uygunca soğuyunca servis yapın. Afiyet olsun.
1 demet reyhan
1 su bardağı şeker
Yarım limonun suyu
3 dilim limon
1 çay kaşığı limon tuzu
2 litre kaynar su
1 çubuk tarçın (İsteğe bağlı)
3-4 tane karanfil
Reyhan Şerbeti Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Bir demet reyhanı alın, yapraklarını ayırın. Yıkayıp süzün. Derin bir kabın içerisine reyhanları koyun.
Üzerine şekeri, limon tuzunu, limon suyunu, karanfili ekleyin. Dilimlenmiş limonları da ekleyin.
2 litre kaynar suyu reyhanların üzerine ekleyin. Kabın üzerini bir tepsiyle kapatın. Soğuyana kadar bu biçimde dursun.
Soğuyunca süzün sürahiye koyun. Buzdolabına kaldırın. Uygunca soğuyunca servis yapın. Afiyet olsun.