Son konular

Rocher Pasta

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Rocher Pasta Tanımı İçin Malzemeler
4 adet yumurta
1,5 çay bardağı şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
1 adet vanilya
1 adet kabartma tuzu
3 çay bardağından 1 parmak eksik un
Kreması için;
4 paket krema
1 paket mascarpone
2 yemek kaşığı kakao
3 yemek kaşığı kahvaltılık çikolata (Çikolata kavanozunu sıcak suyun içinde 10dk bırakıyoruz çikolata erimesi için)
4 adet vanilya
2 paket rocher çikolata
Kenarlarını ve üzerini kapatmak için;
100 gram çekilmiş fındık içi

Rocher Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yumurtanın sarısı ve beyazını ayırıyoruz beyazına vanilya ekleyip, kar haline gelene kadar mikserle çırpıyoruz.
Yumurta sarını başka bir kaba alıyoruz şeker ekleyip mikserler 5-6 dakika köpürene kadar çırpıyoruz daha sonra sıvı yağ süt ekleyip, tekrar karıştırıyoruz un ve kabartma tozunu eleyerek ekliyoruz, tekrar çırpıyoruz.
Kek harcına hazırlamış olduğumuz yumurta beyazını ekleyip spatula ile alttan üst yavaş yavaş karıştırıyoruz kelepçeli kalıbın alt tabanına yağlı kağıt yerleştirip kenarlarını yağlıyoruz.
Kek harcımızı kalıbımıza döküp, güzelce yayıyoruz üzerine file badem serpip, 170 derece evvelden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz denetimli bir biçimde pişiriyoruz. Kekimiz soğuduktan sonra 3 eşit modüle kesiyoruz.
Kreması için; kremayı uygun bir kaba alıyoruz vanilya ekleyip mikserle çırpıyoruz çok koyu kıvam almasın mascarpone farklı bir kaba alıyoruz mikserle 1-2 dakika çırpıp, kremamıza ek ediyoruz.
2 yemek kaşığı kakao 3 yemek kaşığı kahvaltılık çikolata ekleyip tekrar yoğunlaşana kadar çırpıyoruz. Buzdolabında 30 dakika dinlendiriyoruz.
Sonra pastamızın her katına eşit halde krema sürüp, rocher çikolatanın bir paketini parçalayıp orta katlarına koyuyoruz.
Pastamızın üzerine ve kenarlarına krema sürüp üzeri kenarlarını fındık içi ile kapatıyoruz üzerini çikolata ile süsleyip, buzdolabında bir gece dinlendiriyoruz deneyeceklere afiyet olsun.
Rocher Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Profiterollü Pasta(Windbeuteltorte) Tanımı İçin Malzemeler 2 yumurta 1 çay bardağı şeker Yarım çay bardağı sıvı yağ Yarım çay bardağı süt 1 adet vanilya 1 adet kabartma tozu 1,5 çay bardağı un Kreması için; 3 paket krema ( 600 ml ) 1 paket mascarpone (250 gram ) 4 yemek kaşığı pudra şekeri Arası...
Cevaplar
0
Görüntüleme
11
  • Soru
Çikolatalı Pasta Tanımı İçin Materyaller 3 adet yumurta 1,5 çay bardağı şeker 1 çay bardağı sıvı yağ 1 çay bardağı süt 3 yemek kaşığı kakao 1 paket vanilya 1 paket kabartma tuzu 2 çay bardağı un Kreması için 3 paket krema 600ml 100 gram çikolata (Yada 2 yemek kaşığı kakao ) 3 paket vanilya 3...
Cevaplar
0
Görüntüleme
13
  • Soru
Bienenstich Ballı Bademli Alman Pastası Tarifi İçin Malzemeler 4 adet yumurta 1,5 çay bardağı şeker 1 çay bardağı sıvı yağ 1 çay bardağı süt 1 adet vanilya 1 adet kabartma tuzu 3 çay bardağından bir parmak eksik un Kreması için; 2 paket krema 1 paket mascarpone 3 adet vanilya Üzeri için; 200...
Cevaplar
0
Görüntüleme
11
  • Soru
Oreo Pastası Tanımı İçin Gereçler 4 adet yumurta sarısı ve beyazını ayırıyoruz 1 çay bardağı şeker 1 çay bardağı sıvı yağ 1 çay bardağı süt 1 paket vanilya 1 paket kabartma tuzu 2 çay bardağı un 3 yemek kaşığı kakao Kreması için 4 paket krema 1 paket mascarpone 4 paket vanilya 4 paket krema...
Cevaplar
0
Görüntüleme
13
  • Soru
Peynirli Kremalı Pasta (Käsesahnetorte) Tanımı İçin Malzemeler 4 adet yumurta 1,5 çay bardağı şeker 1 çay bardağı sıvı yağ 1 çay bardağı süt 1 adet vanilya 1 adet kabartma tuzu 3 çay bardağından bir parmak eksik un Kreması için 600 ml sahne ( krema ) 500 gram quark ( labne ) 1 su bardağı şeker 1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
13
Üst Alt