Rocher Pasta Tanımı İçin Malzemeler
4 adet yumurta
1,5 çay bardağı şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
1 adet vanilya
1 adet kabartma tuzu
3 çay bardağından 1 parmak eksik un
Kreması için;
4 paket krema
1 paket mascarpone
2 yemek kaşığı kakao
3 yemek kaşığı kahvaltılık çikolata (Çikolata kavanozunu sıcak suyun içinde 10dk bırakıyoruz çikolata erimesi için)
4 adet vanilya
2 paket rocher çikolata
Kenarlarını ve üzerini kapatmak için;
100 gram çekilmiş fındık içi
Rocher Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yumurtanın sarısı ve beyazını ayırıyoruz beyazına vanilya ekleyip, kar haline gelene kadar mikserle çırpıyoruz.
Yumurta sarını başka bir kaba alıyoruz şeker ekleyip mikserler 5-6 dakika köpürene kadar çırpıyoruz daha sonra sıvı yağ süt ekleyip, tekrar karıştırıyoruz un ve kabartma tozunu eleyerek ekliyoruz, tekrar çırpıyoruz.
Kek harcına hazırlamış olduğumuz yumurta beyazını ekleyip spatula ile alttan üst yavaş yavaş karıştırıyoruz kelepçeli kalıbın alt tabanına yağlı kağıt yerleştirip kenarlarını yağlıyoruz.
Kek harcımızı kalıbımıza döküp, güzelce yayıyoruz üzerine file badem serpip, 170 derece evvelden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz denetimli bir biçimde pişiriyoruz. Kekimiz soğuduktan sonra 3 eşit modüle kesiyoruz.
Kreması için; kremayı uygun bir kaba alıyoruz vanilya ekleyip mikserle çırpıyoruz çok koyu kıvam almasın mascarpone farklı bir kaba alıyoruz mikserle 1-2 dakika çırpıp, kremamıza ek ediyoruz.
2 yemek kaşığı kakao 3 yemek kaşığı kahvaltılık çikolata ekleyip tekrar yoğunlaşana kadar çırpıyoruz. Buzdolabında 30 dakika dinlendiriyoruz.
Sonra pastamızın her katına eşit halde krema sürüp, rocher çikolatanın bir paketini parçalayıp orta katlarına koyuyoruz.
Pastamızın üzerine ve kenarlarına krema sürüp üzeri kenarlarını fındık içi ile kapatıyoruz üzerini çikolata ile süsleyip, buzdolabında bir gece dinlendiriyoruz deneyeceklere afiyet olsun.
Rocher Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
4 adet yumurta
1,5 çay bardağı şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
1 adet vanilya
1 adet kabartma tuzu
3 çay bardağından 1 parmak eksik un
Kreması için;
4 paket krema
1 paket mascarpone
2 yemek kaşığı kakao
3 yemek kaşığı kahvaltılık çikolata (Çikolata kavanozunu sıcak suyun içinde 10dk bırakıyoruz çikolata erimesi için)
4 adet vanilya
2 paket rocher çikolata
Kenarlarını ve üzerini kapatmak için;
100 gram çekilmiş fındık içi
Rocher Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yumurtanın sarısı ve beyazını ayırıyoruz beyazına vanilya ekleyip, kar haline gelene kadar mikserle çırpıyoruz.
Yumurta sarını başka bir kaba alıyoruz şeker ekleyip mikserler 5-6 dakika köpürene kadar çırpıyoruz daha sonra sıvı yağ süt ekleyip, tekrar karıştırıyoruz un ve kabartma tozunu eleyerek ekliyoruz, tekrar çırpıyoruz.
Kek harcına hazırlamış olduğumuz yumurta beyazını ekleyip spatula ile alttan üst yavaş yavaş karıştırıyoruz kelepçeli kalıbın alt tabanına yağlı kağıt yerleştirip kenarlarını yağlıyoruz.
Kek harcımızı kalıbımıza döküp, güzelce yayıyoruz üzerine file badem serpip, 170 derece evvelden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz denetimli bir biçimde pişiriyoruz. Kekimiz soğuduktan sonra 3 eşit modüle kesiyoruz.
Kreması için; kremayı uygun bir kaba alıyoruz vanilya ekleyip mikserle çırpıyoruz çok koyu kıvam almasın mascarpone farklı bir kaba alıyoruz mikserle 1-2 dakika çırpıp, kremamıza ek ediyoruz.
2 yemek kaşığı kakao 3 yemek kaşığı kahvaltılık çikolata ekleyip tekrar yoğunlaşana kadar çırpıyoruz. Buzdolabında 30 dakika dinlendiriyoruz.
Sonra pastamızın her katına eşit halde krema sürüp, rocher çikolatanın bir paketini parçalayıp orta katlarına koyuyoruz.
Pastamızın üzerine ve kenarlarına krema sürüp üzeri kenarlarını fındık içi ile kapatıyoruz üzerini çikolata ile süsleyip, buzdolabında bir gece dinlendiriyoruz deneyeceklere afiyet olsun.
Rocher Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı