Son konular

Roma Usulu Enginar Tarifi Resimli

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Roma Usulu Enginar Tarifi
Resimli Roma Usulu Enginar Tarifi

Roma Usulu Enginar

Malzemeler:

12 kucuk ya da 6 buyuk boy enginar
Limon suyu (buyukce bir limonun yarısının suyu ya da daha fazlası)
1 (cup) su bardağı zeytinyağı

İc Malzemesi :

3 tepeleme yemek kaşığı ince doğranmış maydanoz yaprağı
3 tepeleme yemek kaşığı ince doğranmış taze nane
3 diş sarımsak, deniz tuzuyla ezilmiş (ben sarımsak yerine 4 adet taze soğan kullandım)
6 yemek kaşığı zeytinyağı
Taze oğutulmuş karabiber
15 limon, dilimlenmiş

imagesromausuluenginartarifiresimli5ad40ba3cc95a

Hazırlanışı:

Enginarların butun yapraklarını tek tek koparın Eğer sap kısmı narinse sert dış kabuklarını soyun ve 3 cm yuksekliğinde bırakın Eğer sertse sapını kesin Ortada kalan tuylu bolgeyi cay kaşığıyla kazıyarak iyice temizleyin
Kararmaması icin limonla ovalayın Keskin bir bıcakla enginarın kenarlarını duzgunce kesin ve limonlu su dolu kabın icine atın
İcini hazırlarken limon haricindeki butun malzemeyi karıştırın ve temizlenmiş enginarların icine sıkıştırarak koyun
Butun enginarların yanyana sığacağı genişce bir tencereye, doldurulmuş enginarları oyuk kısmı alta gelecek şekilde yerleştirin Bu şekilde, iclerindeki malzeme pişerken dağılmaz
Tenceredeki malzemenin uzerine zeytinyağını, limon suyunu ve bir miktar tuzu gezdirin
Enginarların ucte birine gelecek kadar sıcak su ekleyin ve tencerenin ağzını kapatarak 30 dakika civarında kısık ateşte pişirin Bu sure enginarların ebadına ve tazeliğine gore değişebilir

Bıcağı enginara sapladığınızda kolayca kesiliyorsa pişmiş demektir İdeali, tenceredeki yağın kremalize olduğu halidir
Soğuduktan sonra enginarları ters cevirip icindeki malzemeyi gostecek şekilde, dilimlenmiş limonla servis yapın
Sapları duruyorsa piştiği şekilde de servis yapabilirsiniz
 

Similar threads

  • Soru
Zeytinyağlı Enginar Tarifi Resimli Zeytinyağlı Enginar Zeytinyağlı Enginar Tarifi Resimli imageszeytinyaglienginartarifi5ad42fad02699 Zeytinyağlı Enginar Malzemeler: 4 kişilik 8 adet kucuk enginar ve (4 adet orta boy veya buyuk enginarı, canak şeklinde soyup, kullanabilirsiniz) 50 gr taze...
Cevaplar
0
Görüntüleme
18
  • Soru
Ege Usulü Enginar Dolması Zeytinyağlı Enginar Tarifi Kolay Yemek Tarifi İçin Malzemeler 3 adet enginar 1 enginara: ½ soğan 1 enginara: 5 yemek kaşığı pirinç 1 enginara: ½ limon suyu Dere otu Tuz Karabiber ½ bardak zeytinyağı Ege Usulü Enginar Dolması Zeytinyağlı Enginar Tarifi Kolay Yemek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
5
  • Soru
Havuc Pureli Zeytinyağlı Enginar Tarifi Resimli Havuc Pureli Zeytinyağlı Enginar Tarifi Havuc Pureli Zeytinyağlı Enginar Malzemeleri: 4 adet konserve enginar 2 adet orta boy havuc 4 su bardağı ılık tavuk suyu 4 yemek kaşığı sıvıyağ 2 demet dereotu 6 cay kaşığı dolusu un 4 cay kaşığı tozşeker 1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
18
  • Soru
Kofteli Enginar Kebabı Tarifi Resimli Kofteli Enginar Kebabı Tarifi Kofteli Enginar Kebabı Yapılışı Kofte icin malzemeler 200 grkıyma 1 adet kuru soğan 23 dilim kadar bayat ekmek ici (benim gibi bayat ekmekleri onceden robotta un ufak edip, buzdolabı poşetlerinde, buzlukta saklıyorsanız ...
Cevaplar
0
Görüntüleme
18
  • Soru
Baklalı Enginar Dolması Tarifi İcin Malzemeler *4 adet dolmalık cicek enginar *Yarım kuru soğan *2 yeşil soğan *1 dal taze sarımsak *Nane *Dereotu *2 cay bardağı yıkanmış pirinc (her bir enginar icin 1 cay bardağı pirinc tercih eden de var, bana cok fazla geliyor, tercih sizin) *1 su bardağı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
14
Üst Alt