Rosto Köfte (Patates Püresi Eşliğinde) Tanımı İçin Materyaller
500 gram kıyma
1 adet yumurta
1 su bardağından bir parmak az galeta unu
1 adet kuru soğan (rendelenmiş)
1/2 (yarım) çay bardağı su
1 tatlı kaşığı kimyon
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
Tuz
Sosu için:
1 yemek kaşığı yağ
1 adet soğan
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı domates salçası
3 su bardağı su
Tuz
Püre için:
3 adet patates
1/2 (yarım) su bardağı süt
2 yemek kaşığı tereyağı
Tuz
Rosto Köfte (Patates Püresi Eşliğinde) Tanımı Yapılışı
Öncelikle yoğurma kabımıza köftemizin materyallerini alıp düzgünce yoğuralım ve kabımızın üzerini kapatıp dolapta bir saat kadar dinlendirelim.
Dinlenen köftemizi tekrar yoğurup rulo halini vererek yağlı kağıt içine saralım.
Kağıdımızın üzerini ıslayıp evvelce ısıttığımız 180 derecelik fırınımızda yaklaşık 40 -45 dk pişirelim.
Köftemiz pişerken sosu için yağımızı eritip üzerine salçamızı koyup kavuralım.
Üzerine piyazlık doğradığımız soğan ve sarımsağı ek edip kavurma sürecine devam edelim.
Son olarak tuz ve suyu ekleyip 5 dk daha pişirme sürecini gerçekleştirelim.
Püremiz için ise patateslerimizi haşlayıp süzelim.
Ezdiğimiz patateslerimize yağ, tuz ve sütümüzü ek edip güzelce karıştıralım. Püremiz hazır
Pişen köftemizi alıp birinci sıcaklığı çıkınca dilimleyip fırın kabımıza dizelim.
Üzerine yaptığımız sosu dökerek tekrar fırınımıza yerleştirelim. (pişirme sürecinin birinci 10 dk sını üzeri kapalı bir formda son 10 dk sını ise üzeri açık halde gerçekleştirelim. ).
Servis kademesinde tabağımıza püremizden ve rosto köftemizden koyarak enfes yemeğimizi servis edebiliriz
Afiyet olsun
500 gram kıyma
1 adet yumurta
1 su bardağından bir parmak az galeta unu
1 adet kuru soğan (rendelenmiş)
1/2 (yarım) çay bardağı su
1 tatlı kaşığı kimyon
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
Tuz
Sosu için:
1 yemek kaşığı yağ
1 adet soğan
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı domates salçası
3 su bardağı su
Tuz
Püre için:
3 adet patates
1/2 (yarım) su bardağı süt
2 yemek kaşığı tereyağı
Tuz
Rosto Köfte (Patates Püresi Eşliğinde) Tanımı Yapılışı
Öncelikle yoğurma kabımıza köftemizin materyallerini alıp düzgünce yoğuralım ve kabımızın üzerini kapatıp dolapta bir saat kadar dinlendirelim.
Dinlenen köftemizi tekrar yoğurup rulo halini vererek yağlı kağıt içine saralım.
Kağıdımızın üzerini ıslayıp evvelce ısıttığımız 180 derecelik fırınımızda yaklaşık 40 -45 dk pişirelim.
Köftemiz pişerken sosu için yağımızı eritip üzerine salçamızı koyup kavuralım.
Üzerine piyazlık doğradığımız soğan ve sarımsağı ek edip kavurma sürecine devam edelim.
Son olarak tuz ve suyu ekleyip 5 dk daha pişirme sürecini gerçekleştirelim.
Püremiz için ise patateslerimizi haşlayıp süzelim.
Ezdiğimiz patateslerimize yağ, tuz ve sütümüzü ek edip güzelce karıştıralım. Püremiz hazır
Pişen köftemizi alıp birinci sıcaklığı çıkınca dilimleyip fırın kabımıza dizelim.
Üzerine yaptığımız sosu dökerek tekrar fırınımıza yerleştirelim. (pişirme sürecinin birinci 10 dk sını üzeri kapalı bir formda son 10 dk sını ise üzeri açık halde gerçekleştirelim. ).
Servis kademesinde tabağımıza püremizden ve rosto köftemizden koyarak enfes yemeğimizi servis edebiliriz
Afiyet olsun