Rulo Ispanaklı Köfte Tanımı İçin Materyaller
4-5 adet patates
Kıyma harcı için;
️500 gram kıyma
2 adet rendelenmiş (suyu sıkılmış soğan)
2 diş sarımsak
1 yumurta
Yarım su bardağı kadar galeta unu
Çeyrek demet maydanoz
Yarım çay bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı kabartma tozu
Ispanak harcı için;
250 gram ıspanak
1 soğan
3 yemek kaşığı sıvı yağ
Yarım çay kaşığı karabiber
Yarım çay kaşığı pul biber
Tuz
İçi için;
100 gram kaşar
Sos için;
Yarım lt kadar domates konserve
️3 yemek kaşığı sıvı yağ
️Yarım çay kaşığı tuz
️1 çay kaşığı şeker
️2 diş sarımsak
️1 tatlı kaşığı salça
Yarım çay kaşığı pul biber
Yarım çay kaşığı karabiber
Rulo Ispanaklı Köfte Tanımı Yapılışı
Birinci evvel köfte yoğrulur ve dinlenmeye bırakılır. Ispanaklar temizlenir ve ince ince kıyılır. Yemeklik doğranmış soğan sıvı yağda kavrulur.
Ispanaklar da eklenerek kavrulmaya devam edilir. Baharat ve tuzu eklenerek altı kapatılır.
Patatesler halka halka doğranarak sıvı yağda kızartılır. ( biraz canlı kalacak şekilde).
Orta uzunluk borcama dizilir.
Köfteler 11 modüle bölünür streç sinema ortasında merdane ile dikdörtgen formunda açılır.
Üzerine 1 yemek kaşığı kadar ıspanaklı harçtan yayılır.
Ispanağın üzerine uzun şerit doğranmış kaşar koyulur.
Ve streç sinema yardımı ile rulo halinde sarılır.
Kenar kısımları içine gerçek sıkıştırılır.
Aralıklı formda patateslerin üzerine dizilir.
️220 derece fırında köfteler kızarana kadar pişirilir.
Sosu için sıvı yağda konserve domates ve salça kavrulur.
İnce kıyılmış sarımsaklar da eklenir.
Baharatlar, tuz ve şeker eklenir.
5 dk kaynadıktan sonra altı kapatılır.
Pişen köfteler üzerine sos gezdirilir. Afiyet olsun
4-5 adet patates
Kıyma harcı için;
️500 gram kıyma
2 adet rendelenmiş (suyu sıkılmış soğan)
2 diş sarımsak
1 yumurta
Yarım su bardağı kadar galeta unu
Çeyrek demet maydanoz
Yarım çay bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı kabartma tozu
Ispanak harcı için;
250 gram ıspanak
1 soğan
3 yemek kaşığı sıvı yağ
Yarım çay kaşığı karabiber
Yarım çay kaşığı pul biber
Tuz
İçi için;
100 gram kaşar
Sos için;
Yarım lt kadar domates konserve
️3 yemek kaşığı sıvı yağ
️Yarım çay kaşığı tuz
️1 çay kaşığı şeker
️2 diş sarımsak
️1 tatlı kaşığı salça
Yarım çay kaşığı pul biber
Yarım çay kaşığı karabiber
Rulo Ispanaklı Köfte Tanımı Yapılışı
Birinci evvel köfte yoğrulur ve dinlenmeye bırakılır. Ispanaklar temizlenir ve ince ince kıyılır. Yemeklik doğranmış soğan sıvı yağda kavrulur.
Ispanaklar da eklenerek kavrulmaya devam edilir. Baharat ve tuzu eklenerek altı kapatılır.
Patatesler halka halka doğranarak sıvı yağda kızartılır. ( biraz canlı kalacak şekilde).
Orta uzunluk borcama dizilir.
Köfteler 11 modüle bölünür streç sinema ortasında merdane ile dikdörtgen formunda açılır.
Üzerine 1 yemek kaşığı kadar ıspanaklı harçtan yayılır.
Ispanağın üzerine uzun şerit doğranmış kaşar koyulur.
Ve streç sinema yardımı ile rulo halinde sarılır.
Kenar kısımları içine gerçek sıkıştırılır.
Aralıklı formda patateslerin üzerine dizilir.
️220 derece fırında köfteler kızarana kadar pişirilir.
Sosu için sıvı yağda konserve domates ve salça kavrulur.
İnce kıyılmış sarımsaklar da eklenir.
Baharatlar, tuz ve şeker eklenir.
5 dk kaynadıktan sonra altı kapatılır.
Pişen köfteler üzerine sos gezdirilir. Afiyet olsun