Rulo Pasta Tarifi İçin Malzemeler
Keki için;
4 adet yumurta (Beyazı ve sarıları ayrı kullanılacak)
Yarım çay bardağı toz şeker (Yumurta beyazına ilave edilecek)
2 yemek kaşığı toz şeker (Yumurta sarılarına ilave edilecek)
1 tatlı kaşığı nişasta
Yarım çay bardağı süt
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı kakao
2 yemek kaşığı un
1 paket vanilya
1 çay kaşığı kabartma tozu
Kreması için;
1 paket toz kremşanti
1 su bardağı soğuk süt
1 yemek kaşığı pudra şekeri
2 su bardağı hindistan cevizi
Üzeri için;
Benmari usulü eritilmiş çikolata
Fıstık kırığı
Nar taneleri
Rulo Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk önce keki hazırlayalım bunun için, bir karıştırma kabına yumurtanın beyazını alalım ve çırpmaya başlayalım.
Ardından yarım çay bardağı toz şeker ve nişastayı ilave edelim ve iyice çırpalım.
Yumurta sarılarına 2 yemek kaşığı toz şeker ilave edelim ve krema kıvamına gelene kadar çırpalım.
Sıvı yağ ve süt ekleyip karıştıralım.
Kakao, un, vanilya ve kabartma tozunu da ekleyelim ve karıştıralım.
Yumurta beyazını karışıma kaşık kaşık ekleyip yavaşça bir spatula yardımı ile karıştıralım.
Karışımı yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine eşit şekilde dökelim.
Önceden ısıtılmış 170 derece alt üst ayarda pişirelim (Kontrollü pişirin kek ince olduğu için çabuk pişecektir benim kekim yaklaşık 8-10 dakikada pişti)
Kreması için; toz kremşantiyi soğuk süt ve pudra şekeri ile kıvam alana kadar çırpalım.
Daha sonra 2 su bardağı hindistan cevizi ilave edip karıştıralım.
Kekimizi fırından çıkaralım ve biraz soğumaya bırakalım.
Keki başka bir yağlı kağıdın üzerine ters çevirelim.
Üzerindeki yağlı kağıdı yavaşça çıkaralım. Kremayı kekin üzerine eşit bir şekilde sürelim.
Dikkatlice rulo şeklinde saralım (Yağlı kağıdı hafif kaldırarak sarabilirsiniz)
Rulo haline getirdiğimiz pastamızı streç filme saralım ve en az 2 saat buzdolabında bekletelim.
Pastamızın üzerine benmari usulü eritilmiş çikolata gezdirelim ve istediğimiz şekilde süsleyelim (ben fıstık kırığı ve nar taneleri kullandım) Afiyet olsun
Rulo Pasta Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Keki için;
4 adet yumurta (Beyazı ve sarıları ayrı kullanılacak)
Yarım çay bardağı toz şeker (Yumurta beyazına ilave edilecek)
2 yemek kaşığı toz şeker (Yumurta sarılarına ilave edilecek)
1 tatlı kaşığı nişasta
Yarım çay bardağı süt
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı kakao
2 yemek kaşığı un
1 paket vanilya
1 çay kaşığı kabartma tozu
Kreması için;
1 paket toz kremşanti
1 su bardağı soğuk süt
1 yemek kaşığı pudra şekeri
2 su bardağı hindistan cevizi
Üzeri için;
Benmari usulü eritilmiş çikolata
Fıstık kırığı
Nar taneleri
Rulo Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk önce keki hazırlayalım bunun için, bir karıştırma kabına yumurtanın beyazını alalım ve çırpmaya başlayalım.
Ardından yarım çay bardağı toz şeker ve nişastayı ilave edelim ve iyice çırpalım.
Yumurta sarılarına 2 yemek kaşığı toz şeker ilave edelim ve krema kıvamına gelene kadar çırpalım.
Sıvı yağ ve süt ekleyip karıştıralım.
Kakao, un, vanilya ve kabartma tozunu da ekleyelim ve karıştıralım.
Yumurta beyazını karışıma kaşık kaşık ekleyip yavaşça bir spatula yardımı ile karıştıralım.
Karışımı yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine eşit şekilde dökelim.
Önceden ısıtılmış 170 derece alt üst ayarda pişirelim (Kontrollü pişirin kek ince olduğu için çabuk pişecektir benim kekim yaklaşık 8-10 dakikada pişti)
Kreması için; toz kremşantiyi soğuk süt ve pudra şekeri ile kıvam alana kadar çırpalım.
Daha sonra 2 su bardağı hindistan cevizi ilave edip karıştıralım.
Kekimizi fırından çıkaralım ve biraz soğumaya bırakalım.
Keki başka bir yağlı kağıdın üzerine ters çevirelim.
Üzerindeki yağlı kağıdı yavaşça çıkaralım. Kremayı kekin üzerine eşit bir şekilde sürelim.
Dikkatlice rulo şeklinde saralım (Yağlı kağıdı hafif kaldırarak sarabilirsiniz)
Rulo haline getirdiğimiz pastamızı streç filme saralım ve en az 2 saat buzdolabında bekletelim.
Pastamızın üzerine benmari usulü eritilmiş çikolata gezdirelim ve istediğimiz şekilde süsleyelim (ben fıstık kırığı ve nar taneleri kullandım) Afiyet olsun
Rulo Pasta Tarifi Fotoğraflı Yapılışı