Rumeli Poğaçası (Balkan Usulü) Tarifi İçin Malzemeler
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı kaymak
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket yaş maya veya toz maya
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
2 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
600 gram un
2 yumurta akı
Aralarına 2 yemek kaşığı tereyağ
Üzerine
2 yumurta sarısı
İsteğe bağlı peynirli yapabilirsiniz ben sade yaptım
Rumeli Poğaçası (Balkan Usulü) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Bütün sıvı malzemeleri ılık hepsi olmalı karıştırın. Unu azar azar ekleyin.
Yumuşak bir hamur elde etmelisiniz. Yaklaşık 1-2 saat bekletin.
Hamur’un mayası gelince bezelere ayırıp dilediğiniz şekil verebilirsiniz.
Aralarına 2 yemek kaşığı tereyağı sürdüm.
Ben bugün sade yaptım siz peynirli yapabilirsiniz.
Üzerine yumurta sarısı sürün ve 15 dakika tepside bekletip 200 derece fırında pişirin. Afiyet olsun
Rumeli Poğaçası (Balkan Usulü) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı kaymak
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket yaş maya veya toz maya
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
2 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
600 gram un
2 yumurta akı
Aralarına 2 yemek kaşığı tereyağ
Üzerine
2 yumurta sarısı
İsteğe bağlı peynirli yapabilirsiniz ben sade yaptım
Rumeli Poğaçası (Balkan Usulü) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Bütün sıvı malzemeleri ılık hepsi olmalı karıştırın. Unu azar azar ekleyin.
Yumuşak bir hamur elde etmelisiniz. Yaklaşık 1-2 saat bekletin.
Hamur’un mayası gelince bezelere ayırıp dilediğiniz şekil verebilirsiniz.
Aralarına 2 yemek kaşığı tereyağı sürdüm.
Ben bugün sade yaptım siz peynirli yapabilirsiniz.
Üzerine yumurta sarısı sürün ve 15 dakika tepside bekletip 200 derece fırında pişirin. Afiyet olsun
Rumeli Poğaçası (Balkan Usulü) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı