Rus Kurabiyesi (Pryanik) Tanımı İçin Gereçler
1 su bardağı + 1 yemek kaşığı şeker
1 su bardağından bir parmak eksik un
1 su bardağı sıcak süt
Sonradan eklemek için;
1 yumurta sarısı
4 yemek kaşığı sıvı yağ
2 su bardağı + 1 yemek kaşığı un
1,5 paket kabartma tozu
1 tutam tuz
1/2 (yarım) çay kaşığı karbonat
3 yemek kaşığı doruklu kakao
Glazür için;
1 yumurta akı
1 su bardağından 1 parmak eksik pudra şekeri
1 tatlı kaşığı limon suyu
Rus Kurabiyesi (Pryanik) Tanımı Yapılışı
Birinci evvel şeker un süt pürüzsüz olana kadar karıştırılır.
Ilıyınca sonradan eklenecek listedeki materyaller eklenir ve bir kaşıkla düzgünce karıştırılır. (elle yoğurmayın olağan kurabiye hamurundan daha yapışkan elinize yapışabilir. ).
Yağlı kağıda un serpilir hamur alınır ve üzeri hafif unlanarak 1 cm kalınlığında açılır fazla inceltmeyin.
Çay bardağı yardımıyla kesilir. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizilir.
165 derecelik evvelden ısıtılan fırında 10 dk denetimli pişirilir. ( fırından fırına fark edebilir).
Başka bir yerde glazür için yumurta akı pudra şekeri limon suyu el çırpıcısıyla karıştırılır.
Ilıyan kurabiyelerin her yerine elimizle glazür karışımı ince katman halinde sürülür.
Yağlı kağıt serili tepsiye dizilir kapattığımız fırının içinde 5 dakika üzeri kuruyana kadar bekletilir.
İçi kek yapısında olup kolay kolay bayatlamayan bir kurabiye.
Deneyeceklere afiyet olsun
1 su bardağı + 1 yemek kaşığı şeker
1 su bardağından bir parmak eksik un
1 su bardağı sıcak süt
Sonradan eklemek için;
1 yumurta sarısı
4 yemek kaşığı sıvı yağ
2 su bardağı + 1 yemek kaşığı un
1,5 paket kabartma tozu
1 tutam tuz
1/2 (yarım) çay kaşığı karbonat
3 yemek kaşığı doruklu kakao
Glazür için;
1 yumurta akı
1 su bardağından 1 parmak eksik pudra şekeri
1 tatlı kaşığı limon suyu
Rus Kurabiyesi (Pryanik) Tanımı Yapılışı
Birinci evvel şeker un süt pürüzsüz olana kadar karıştırılır.
Ilıyınca sonradan eklenecek listedeki materyaller eklenir ve bir kaşıkla düzgünce karıştırılır. (elle yoğurmayın olağan kurabiye hamurundan daha yapışkan elinize yapışabilir. ).
Yağlı kağıda un serpilir hamur alınır ve üzeri hafif unlanarak 1 cm kalınlığında açılır fazla inceltmeyin.
Çay bardağı yardımıyla kesilir. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizilir.
165 derecelik evvelden ısıtılan fırında 10 dk denetimli pişirilir. ( fırından fırına fark edebilir).
Başka bir yerde glazür için yumurta akı pudra şekeri limon suyu el çırpıcısıyla karıştırılır.
Ilıyan kurabiyelerin her yerine elimizle glazür karışımı ince katman halinde sürülür.
Yağlı kağıt serili tepsiye dizilir kapattığımız fırının içinde 5 dakika üzeri kuruyana kadar bekletilir.
İçi kek yapısında olup kolay kolay bayatlamayan bir kurabiye.
Deneyeceklere afiyet olsun