Son konular

Rus Pastası Medovik

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Rus Pastası Medovik Tanımı İçin Gereçler

Hamuru İçin
3 yumurta
4 su bardağı un
100 gram tereyağı
2 yemek kaşığı toz şeker
3 yemek kaşığı bal
1,5 çay kaşığı karbonat
Krema Materyali
500 ml krema
1 su bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı bal
Üzeri İçin
1 su bardağı kıyılmış ceviz
Çikolata sosu

Rus Pastası Medovik Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Tereyağını eriterek ılıtalım. Küçük bir tavada bal ve karbonatı karıştırıp köpürene kadar pişirelim. Şeker ve yumurtayı derin bir kapta köpürene kadar çırpalım ve içerisine eritip ılıttığımız tereyağı katıp karıştıralım.
Bal ve karbonat karışımını da ekleyip karıştırmaya devam edelim. Unu eleyerek azar azar ek edelim ve karıştırmaya devam edelim. Harcı kulak göğsü kıvamında yoğuralım ve altı eşit modüle bölerek 15 dakika dinlenmeye bırakalım.
Öbür yandan krema için tüm materyalleri derin bir kapta ağır bir kıvam alana kadar çırpalım ve buzdolabına koyalım.
Tezgahı unlayarak bir kesim hamuru yuvarlak olacak biçimde açalım ve her parçayı farklı ayrı açtıktan sonra 180 derece evvelden ısıtılmış fırında 3 ila 4 dakika pişirip bir kenara alalım.
20-25 cm çapında rastgele yuvarlak bir tabakla pişen bisküvi hamurunun üzerine bastırarak düz yuvarlaklar elde edelim. Artan modülleri ceviz içiyle birlikte bir rondodan geçirerek kenara alalım.
Düz yuvarlaklar elde ettiğimiz bisküvilerden bir adedini servis tabağına alarak buzdolabında soğutup mikserle kabarttığımız kremamızdan içine yayalım.
Her katı bu biçimde tamamladıktan sonra artan kremayı pastanın üzerine ve yanlarına sürerek kapatalım. Rondodan geçirdiğimiz cevizleri üzerine ve pastanın yanlarına sürelim.
Çikolata sosuyla süsleyip buzdolabına kaldıralım. 2-3 saat dinlenen pastamızı dilimleyerek servis edebiliriz.
Not: Ben katın ortalarına pastanın üzeri için yapmış olduğum cevizli harçtan koydum ve orta katına da dilimlediğim bir adet muzu koyarak devam ettim.
 

Similar threads

  • Soru
Medovik (Ballı Rus Pastası) Püf Noktalarıyla Tanımı İçin Gereçler 3 adet yumurta 100 gram bal (3 yemek kaşığı) 100 gram tereyağ (yumuşak) 1,5 çay kaşığı karbonat 120 gram şeker (2/3 su bardağı) 350-400 gram un (3,5-4 su bardağı) Krema 400 ml sıvı krema 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı pudra...
Cevaplar
0
Görüntüleme
17
  • Soru
Medovik Tanımı İçin Malzemeler 100 gram tereyağı 3 adet yumurta 1 çay bardağı şeker 3 yemek kaşığı bal 1.5 çay kaşığı karbonat 3.5 su bardağı un Kreması için; 600 ml süt kreması 6 yemek kaşığı pudra şekeri 1 yemek kaşığı bal Medovik Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Öncelikle...
Cevaplar
0
Görüntüleme
9
  • Soru
Medovik Tarifi İçin Malzemeler Bisküvileri için 300 gram tereyağ 3 yemek kaşığı bal 1 su bardağı şeker 4 adet yumurta, 7 su bardağı un 1 tatlı kaşığı karbonat Kreması için 3 paket sıvı krema (600 gr) 1 su bardağı + 2 yemek kaşığı şeker Medovik Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
10
  • Soru
Kolay Medovik Pasta Tanımı İçin Malzemeler 1 yumurta 1/3 çay bardağı süt 1/3 çay bardağı yoğurt 1/3 çay bardağı sıvı yağ (bu 3 sıvı toplamda 1 çay bardağı ediyor) 3-4 yemek kaşığı toz şeker 1 çay kaşığı karbonat Aldığı kadar un (yumuşak bir hamur olacak şekilde) Kreması için; 1 paket hindistan...
Cevaplar
0
Görüntüleme
12
  • Soru
Sevdiklerinle paylaşmayı unutma ! Medovik Pastası Nedir? Medovik Pastası, Rus mutfağına ait bir tatlıdır. İçeriğinde bal, un, tereyağı, yumurta ve krema bulunur. Bu pastanın yapımında her biri 1 mm kalınlığında olan 8-10 adet hamur tabakası kullanılır. Hamurların arasına bal ve krema sürülerek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
14
Üst Alt