Rüzgâr Gülü Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
250 gram tereyağ yahut margarin
1 su bardağı pudra şekeri
1 adet yumurta
1 paket vanilya
1 çay kaşığı kabartma tozu
3 yemek kaşığı kakao
Aldığı kadar un
Rüzgâr Gülü Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kakao hariç tüm malzemeyi karıştır ve yumuşak ele yapışmayan bir hamur yoğurun.
Hamuru 3 eşit kesime ayırın
Birinci hamur sade olsun
İkinci hamura 1 kaşık kakao ekleyip yoğurun
Üçüncü hamura 2 kaşık kakao ekleyip yoğurun.
Bilye büyüklüğünde toplar yapın(6top) ve sıra sıra avcunuza dizin.
2 cins çevirin yani yuvarlayın lakin çok fazla değil.
160 derece evvelce ısıtılmış fırında denetimli pişirin her ocak farklı olduğundan dakika yazmadım.
Rüzgâr Gülü Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
250 gram tereyağ yahut margarin
1 su bardağı pudra şekeri
1 adet yumurta
1 paket vanilya
1 çay kaşığı kabartma tozu
3 yemek kaşığı kakao
Aldığı kadar un
Rüzgâr Gülü Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kakao hariç tüm malzemeyi karıştır ve yumuşak ele yapışmayan bir hamur yoğurun.
Hamuru 3 eşit kesime ayırın
Birinci hamur sade olsun
İkinci hamura 1 kaşık kakao ekleyip yoğurun
Üçüncü hamura 2 kaşık kakao ekleyip yoğurun.
Bilye büyüklüğünde toplar yapın(6top) ve sıra sıra avcunuza dizin.
2 cins çevirin yani yuvarlayın lakin çok fazla değil.
160 derece evvelce ısıtılmış fırında denetimli pişirin her ocak farklı olduğundan dakika yazmadım.
Rüzgâr Gülü Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı