Sabah Kahvaltınızın Yanında Tavada Çıtır Mı Çıtır Peynirli Börek Tarifi İçin Malzemeler
3 adet yufka
1 su bardağı didiklenmiş peynir veya lor peyniri (Ben peynir kullandım)
5 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
2 dal maydanoz
Tuz
Sabah Kahvaltınızın Yanında Tavada Çıtır Mı Çıtır Peynirli Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak maydanozu doğrayıp, üzerine peynir ve bir tutam tuz ekliyoruz.
Ardından tavayı yağlayıp bir tam yufkayı kenarları dışarıda kalacak şeklinde seriyoruz ve diğer kalan yufkaları elimize parçalayıp birazını üzerine koyuyoruz.
Sonra eritilmiş tereyağı gezdirip yaptığımız peynirli harcı her tarafa yayıyoruz.
Parçaladığımız yufkaları tekrardan üzerine koyup, tereyağı gezdiriyoruz.
Son olarak dışarıda kalan yufkamızı bohça şeklinde toplayıp tavada kızartıyoruz. Her tarafı kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.
Sabah Kahvaltınızın Yanında Tavada Çıtır Mı Çıtır Peynirli Börek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
3 adet yufka
1 su bardağı didiklenmiş peynir veya lor peyniri (Ben peynir kullandım)
5 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
2 dal maydanoz
Tuz
Sabah Kahvaltınızın Yanında Tavada Çıtır Mı Çıtır Peynirli Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak maydanozu doğrayıp, üzerine peynir ve bir tutam tuz ekliyoruz.
Ardından tavayı yağlayıp bir tam yufkayı kenarları dışarıda kalacak şeklinde seriyoruz ve diğer kalan yufkaları elimize parçalayıp birazını üzerine koyuyoruz.
Sonra eritilmiş tereyağı gezdirip yaptığımız peynirli harcı her tarafa yayıyoruz.
Parçaladığımız yufkaları tekrardan üzerine koyup, tereyağı gezdiriyoruz.
Son olarak dışarıda kalan yufkamızı bohça şeklinde toplayıp tavada kızartıyoruz. Her tarafı kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.
Sabah Kahvaltınızın Yanında Tavada Çıtır Mı Çıtır Peynirli Börek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı