Sac Kavurma Tanımı İçin Materyaller
500 gram küçük doğranmış et
2 orta uzunluk domates
4-5 adet kırmızı yeşil biber
2 adet iri soğan
Yarım çay bardağı su
Zeytinyağı
Kırmızı biber
Karabiber
Tuz
Kimyon
Pul biber
Sac Kavurma Tanımı Yapılışı
Öncelikle eti saça alıp milangazın orta ateşinde yağsız kavuralım, et suyunu salıp çekecek.
Suyunu düzgünce çekince içine yarım çay bardağı kadar dilerseniz daha fazla da olabilir zeytinyağı ekleyelim ve 1-2 dakika daha kavuralım.
Kabuğunu soyup olabildiğince ince kıydığımız domatesi etin üzerine alıp domateste bıraktığı suyunu çekene kadar kavuralım bu etapta suyunu da yavaş yavaş ek edebilirsiniz.
Domateste suyunu çektikten sonra ince kıydığımız biberleri ek edip bir 3-4 dakika kavurup ince doğranmış soğanı da ekleyelim.
Bütün gereçleri yeterlice harmanlayalım ve en son ocaktan alacağımızda baharatlarını ekleyelim ve düzgünce karıştırdıktan sonra ocaktan alalım baharatları yanmasın.
Lokum üzere pişmiş saç kavurma hazır Afiyet olsun
500 gram küçük doğranmış et
2 orta uzunluk domates
4-5 adet kırmızı yeşil biber
2 adet iri soğan
Yarım çay bardağı su
Zeytinyağı
Kırmızı biber
Karabiber
Tuz
Kimyon
Pul biber
Sac Kavurma Tanımı Yapılışı
Öncelikle eti saça alıp milangazın orta ateşinde yağsız kavuralım, et suyunu salıp çekecek.
Suyunu düzgünce çekince içine yarım çay bardağı kadar dilerseniz daha fazla da olabilir zeytinyağı ekleyelim ve 1-2 dakika daha kavuralım.
Kabuğunu soyup olabildiğince ince kıydığımız domatesi etin üzerine alıp domateste bıraktığı suyunu çekene kadar kavuralım bu etapta suyunu da yavaş yavaş ek edebilirsiniz.
Domateste suyunu çektikten sonra ince kıydığımız biberleri ek edip bir 3-4 dakika kavurup ince doğranmış soğanı da ekleyelim.
Bütün gereçleri yeterlice harmanlayalım ve en son ocaktan alacağımızda baharatlarını ekleyelim ve düzgünce karıştırdıktan sonra ocaktan alalım baharatları yanmasın.
Lokum üzere pişmiş saç kavurma hazır Afiyet olsun