Son konular

Sac Kavurma

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Sac Kavurma Tanımı İçin Materyaller
500 gram küçük doğranmış et
2 orta uzunluk domates
4-5 adet kırmızı yeşil biber
2 adet iri soğan
Yarım çay bardağı su
Zeytinyağı
Kırmızı biber
Karabiber
Tuz
Kimyon
Pul biber

Sac Kavurma Tanımı Yapılışı

Öncelikle eti saça alıp milangazın orta ateşinde yağsız kavuralım, et suyunu salıp çekecek.
Suyunu düzgünce çekince içine yarım çay bardağı kadar dilerseniz daha fazla da olabilir zeytinyağı ekleyelim ve 1-2 dakika daha kavuralım.
Kabuğunu soyup olabildiğince ince kıydığımız domatesi etin üzerine alıp domateste bıraktığı suyunu çekene kadar kavuralım bu etapta suyunu da yavaş yavaş ek edebilirsiniz.
Domateste suyunu çektikten sonra ince kıydığımız biberleri ek edip bir 3-4 dakika kavurup ince doğranmış soğanı da ekleyelim.
Bütün gereçleri yeterlice harmanlayalım ve en son ocaktan alacağımızda baharatlarını ekleyelim ve düzgünce karıştırdıktan sonra ocaktan alalım baharatları yanmasın.
Lokum üzere pişmiş saç kavurma hazır Afiyet olsun
 

Similar threads

  • Soru
Nefis Sac Kavurma Tanımı İçin Malzemeler 1 kg orta yağlı dana kuşbaşı 2 yemek kaşığı sıvı yağ 2 su bardağı sıcak su Tuz Karabiber Pulbiber Kırmızı toz biber Nefis Sac Kavurma Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır İlk olarak etleri yıkayıp saca alalım, akabinde suyunu çekene kadar...
Cevaplar
0
Görüntüleme
12
  • Soru
Sac Kavurma Tanımı İçin Malzemeler 750 gr kuşbaşı et 2 adet soğan 2 diş sarımsak 3 adet domates 4-5 adet sivri biber Yarım su bardağı sıvı yağ 1’er tutam tuz, pul biber, kimyon, karabiber, kekik Sac Kavurma Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Öncelikle sacı ısıtalım. Ardından kuşbaşı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
13
  • Soru
Tavuklu Sac Kavurma Tarifi İçin Malzemeler 1 kilo tavuk göğsü 2 adet kuru soğan 3 adet biber 4 adet domates Yarım çay bardağı sıvı yağ 1 yemek kaşığı salça Tuz Pulbiber Karabiber Toz biber 1 su bardağı su Tavuklu Sac Kavurma Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Tavuk göğsünü minik minik...
Cevaplar
0
Görüntüleme
14
  • Soru
Tavuk Sac Kavurma Tanımı İçin Materyaller 500 gr tavuk göğüs eti 1 adet soğan 2 adet yeşil biber 1 adet kırmızı biber 1 çay bardağı sıvı yağ 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığından biraz az kimyon 1 çay kaşığı kırmızı toz biber 1 diş sarımsak Tavuk Sac Kavurma Tanımı Yapılışı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
9
  • Soru
Meskende Sac Kavurma Tanımı İçin Materyaller Yarım kilo dana kuş başı küçük doğranmış 2 adet sivri biber 1 adet kırmızı kapya biber 2 büyük uzunluk domates Tuz, karabiber, kekik 1 bardak sıcak su Bir ölçü zeytinyağ Konutta Sac Kavurma Tanımı Yapılışı Etimizi saca alıp suyunu salıp çekene kadar...
Cevaplar
0
Görüntüleme
14
Üst Alt