Saç Kavurma Tanımı İçin Materyaller
2 kilo dana kuşbaşı eti
100 gram kuyruk yağı (İsteğe bağlı )
1 adet kuru soğan
5-6 adet yeşil biber
2- 3 adet domates
Sıvı yağ
Pul biber
Tuz
Saç Kavurma Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle etimizi istediğimiz boyutta doğrayalım, düdüklü tencere içine alıp 15 dakika pişirelim. Sacımızın içine kuyruk yağı koyup yağı çıkana kadar eritelim kuyruk yağları kızarınca sacın içinden alalım.
İçine düdüklüde pişirdiğimiz etlerin, suyunu süzdürerek sacın içine dökelim 1 adet kuru soğanıda yemeklik doğrayıp etin içine ekleyip kavuralım.
Soğanlar öldükten sonra içine yeşil biberi doğrayıp ekleyelim birazda bu biçimde kavuralım daha sonra domateslerin kabuklarını soyup yemeklik doğrayalım etimizin içine ekleyelim (Eğer konserve domatesiniz varsa onu kullanabilirsiniz ben konserve kullandım)
Domateslerle birlikte etimiz güzelce özleşince tuz ve pulbiberide ekleyip karıştıralım ocaktan alalım servise hazır. Afiyet olsun.
2 kilo dana kuşbaşı eti
100 gram kuyruk yağı (İsteğe bağlı )
1 adet kuru soğan
5-6 adet yeşil biber
2- 3 adet domates
Sıvı yağ
Pul biber
Tuz
Saç Kavurma Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle etimizi istediğimiz boyutta doğrayalım, düdüklü tencere içine alıp 15 dakika pişirelim. Sacımızın içine kuyruk yağı koyup yağı çıkana kadar eritelim kuyruk yağları kızarınca sacın içinden alalım.
İçine düdüklüde pişirdiğimiz etlerin, suyunu süzdürerek sacın içine dökelim 1 adet kuru soğanıda yemeklik doğrayıp etin içine ekleyip kavuralım.
Soğanlar öldükten sonra içine yeşil biberi doğrayıp ekleyelim birazda bu biçimde kavuralım daha sonra domateslerin kabuklarını soyup yemeklik doğrayalım etimizin içine ekleyelim (Eğer konserve domatesiniz varsa onu kullanabilirsiniz ben konserve kullandım)
Domateslerle birlikte etimiz güzelce özleşince tuz ve pulbiberide ekleyip karıştıralım ocaktan alalım servise hazır. Afiyet olsun.