Son konular

Sac Tava Tarifi

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Sac Tava Tanımı İçin Materyaller
400 gram kuşbaşı dana eti
50 gram kuyruk yağı (Arzuya göre)
4 adet domates (Kabuğu soyulmuş, küp doğranmış)
4 adet sivri biber (Doğranmış)
1 adet kuru soğan (Yemeklik doğranmış)
2 diş sarımsak (İnce kıyılmış)
4 yemek kaşığı sıvı yağ
1,5 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
2 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı kekik

Sac Tava Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Sac tava tanımı nasıl yapılır?.
Sac tavayı ocakta ısıtın. Sıvı yağ ile birlikte soğanları yumuşayana kadar kavurun.
Sivri biberleri de ekleyip kavurmaya devam edin. 2 dakika kavurduktan sonra kuşbaşı etleri ve dileğe nazaran kuyruk yağını da ekleyip, etler suyunu salıp çekinceye kadar pişirin.
Etler suyunu salıp çektikten sonra sarımsak, tuz, karabiber, pul biber ve kekiği de ekleyip 3 dakika kadar bu formda kavurun ve gerisinde kabukları soyulup, küp doğranmış domatesleri ekleyin.
Orta ateşte 5 dakika domateslerin pişmesini sağladıktan sonra, kısık ateşte de yaklaşık 10 dakika kadar pişirmeye bırakın ve ocaktan aldıktan sonra sıcak olacak biçimde servis edin. Sevdiklerinizle afiyetle yiyin.
 

Similar threads

  • Soru
Sac Tava Tarifi İçin Malzemeler 500 gram kuşbaşı et Çok az kuyruk yağı (eğer varsa) Zeytinyağı Tereyağı 3-4 sivri biber 4-5 adet domates Pul biber Karabiber Tuz Sac Tava Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Kuyruk yağını kuşbaşı doğrayarak tavaya alın eritin. Yağı çıktıktan sonra...
Cevaplar
0
Görüntüleme
3
  • Soru
Sac Tava Tanımı İçin Materyaller 500 gram dana kuşbaşı 3 adet patates 1 adet soğan 2 diş sarımsak 2 adet domates 1 çay bardağı biber salçası Yarım çay bardağı domates salçası Tuz Karabiber Kekik 1 çay bardağı tereyağ 2-3 çay bardağı sıvı yağ yahut zeytinyağı 1 bardak su Sac Tava Tanımı Yapılışı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
8
  • Soru
Sac Kavurma Tanımı İçin Malzemeler 750 gr kuşbaşı et 2 adet soğan 2 diş sarımsak 3 adet domates 4-5 adet sivri biber Yarım su bardağı sıvı yağ 1’er tutam tuz, pul biber, kimyon, karabiber, kekik Sac Kavurma Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Öncelikle sacı ısıtalım. Ardından kuşbaşı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
14
  • Soru
Sac Tava Tarifi İcin Malzemeler *500 gr et *2 orta domates *2 biber *910 diş sarımsak *1 yemek kaşığı tereyağ Sac Tava Tarifi Yapılışı 1 *Kuşbaşı doğranmış eti ısınmış sacımıza alıp hızla kavuruyoruz yuksek ateşte *Sonra kısık ateşte kapağını kapayıp suyunu iyice bırakıp cekene kadar...
Cevaplar
0
Görüntüleme
8
  • Soru
Harika Sac Tava Tanımı İçin Malzemeler 1 kilo az yağlı kuşbaşı et Yarım kilo yeşil biber Yarım kilo kapya biber 3 tane domates 1 adet soğan 2 diş sarımsak Tuz ve baharatlar 1 yemek kaşığı tereyağı Yarım çay bardağı sıvı yağ 1 tatlı kaşığı domates salçası 1 tatlı kaşığı biber salçası Harika Sac...
Cevaplar
0
Görüntüleme
6
Üst Alt