Sac Tava Tanımı İçin Materyaller
400 gram kuşbaşı dana eti
50 gram kuyruk yağı (Arzuya göre)
4 adet domates (Kabuğu soyulmuş, küp doğranmış)
4 adet sivri biber (Doğranmış)
1 adet kuru soğan (Yemeklik doğranmış)
2 diş sarımsak (İnce kıyılmış)
4 yemek kaşığı sıvı yağ
1,5 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
2 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı kekik
Sac Tava Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Sac tava tanımı nasıl yapılır?.
Sac tavayı ocakta ısıtın. Sıvı yağ ile birlikte soğanları yumuşayana kadar kavurun.
Sivri biberleri de ekleyip kavurmaya devam edin. 2 dakika kavurduktan sonra kuşbaşı etleri ve dileğe nazaran kuyruk yağını da ekleyip, etler suyunu salıp çekinceye kadar pişirin.
Etler suyunu salıp çektikten sonra sarımsak, tuz, karabiber, pul biber ve kekiği de ekleyip 3 dakika kadar bu formda kavurun ve gerisinde kabukları soyulup, küp doğranmış domatesleri ekleyin.
Orta ateşte 5 dakika domateslerin pişmesini sağladıktan sonra, kısık ateşte de yaklaşık 10 dakika kadar pişirmeye bırakın ve ocaktan aldıktan sonra sıcak olacak biçimde servis edin. Sevdiklerinizle afiyetle yiyin.
400 gram kuşbaşı dana eti
50 gram kuyruk yağı (Arzuya göre)
4 adet domates (Kabuğu soyulmuş, küp doğranmış)
4 adet sivri biber (Doğranmış)
1 adet kuru soğan (Yemeklik doğranmış)
2 diş sarımsak (İnce kıyılmış)
4 yemek kaşığı sıvı yağ
1,5 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
2 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı kekik
Sac Tava Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Sac tava tanımı nasıl yapılır?.
Sac tavayı ocakta ısıtın. Sıvı yağ ile birlikte soğanları yumuşayana kadar kavurun.
Sivri biberleri de ekleyip kavurmaya devam edin. 2 dakika kavurduktan sonra kuşbaşı etleri ve dileğe nazaran kuyruk yağını da ekleyip, etler suyunu salıp çekinceye kadar pişirin.
Etler suyunu salıp çektikten sonra sarımsak, tuz, karabiber, pul biber ve kekiği de ekleyip 3 dakika kadar bu formda kavurun ve gerisinde kabukları soyulup, küp doğranmış domatesleri ekleyin.
Orta ateşte 5 dakika domateslerin pişmesini sağladıktan sonra, kısık ateşte de yaklaşık 10 dakika kadar pişirmeye bırakın ve ocaktan aldıktan sonra sıcak olacak biçimde servis edin. Sevdiklerinizle afiyetle yiyin.