Sac Tava Tanımı İçin Materyaller
500 gram dana kuşbaşı
3 adet patates
1 adet soğan
2 diş sarımsak
2 adet domates
1 çay bardağı biber salçası
Yarım çay bardağı domates salçası
Tuz
Karabiber
Kekik
1 çay bardağı tereyağ
2-3 çay bardağı sıvı yağ yahut zeytinyağı
1 bardak su
Sac Tava Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle etlerimizi haşlıyoruz etler haşlandıktan sonra 1 yemek kaşığı etin suyundan alıyoruz.
Öteki taraftan soğanımızı ve yağları başka bir tencereye alıp pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.
Üzerine domates ve salçaları ekleyip kokusu çıkana kadar kavuralım.
Güzelce kavrulduktan sonra baharatları ve pişen etleri de ekleyelim.
Üzerine su koyarak altını kısıp ağzı kapalı biraz daha pişiriyoruz.
Akabinde daha evvel kızarttığımız patatesleri de ekleyip altını kapatıp dilediğiniz üzere servis yapın. Afiyet olsun ☺
500 gram dana kuşbaşı
3 adet patates
1 adet soğan
2 diş sarımsak
2 adet domates
1 çay bardağı biber salçası
Yarım çay bardağı domates salçası
Tuz
Karabiber
Kekik
1 çay bardağı tereyağ
2-3 çay bardağı sıvı yağ yahut zeytinyağı
1 bardak su
Sac Tava Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle etlerimizi haşlıyoruz etler haşlandıktan sonra 1 yemek kaşığı etin suyundan alıyoruz.
Öteki taraftan soğanımızı ve yağları başka bir tencereye alıp pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.
Üzerine domates ve salçaları ekleyip kokusu çıkana kadar kavuralım.
Güzelce kavrulduktan sonra baharatları ve pişen etleri de ekleyelim.
Üzerine su koyarak altını kısıp ağzı kapalı biraz daha pişiriyoruz.
Akabinde daha evvel kızarttığımız patatesleri de ekleyip altını kapatıp dilediğiniz üzere servis yapın. Afiyet olsun ☺