Son konular

Sac Tava

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Sac Tava Tanımı İçin Materyaller
500 gram dana kuşbaşı
3 adet patates
1 adet soğan
2 diş sarımsak
2 adet domates
1 çay bardağı biber salçası
Yarım çay bardağı domates salçası
Tuz
Karabiber
Kekik
1 çay bardağı tereyağ
2-3 çay bardağı sıvı yağ yahut zeytinyağı
1 bardak su

Sac Tava Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle etlerimizi haşlıyoruz etler haşlandıktan sonra 1 yemek kaşığı etin suyundan alıyoruz.
Öteki taraftan soğanımızı ve yağları başka bir tencereye alıp pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.
Üzerine domates ve salçaları ekleyip kokusu çıkana kadar kavuralım.
Güzelce kavrulduktan sonra baharatları ve pişen etleri de ekleyelim.
Üzerine su koyarak altını kısıp ağzı kapalı biraz daha pişiriyoruz.
Akabinde daha evvel kızarttığımız patatesleri de ekleyip altını kapatıp dilediğiniz üzere servis yapın. Afiyet olsun ☺
 

Similar threads

  • Soru
Harika Sac Tava Tanımı İçin Malzemeler 1 kilo az yağlı kuşbaşı et Yarım kilo yeşil biber Yarım kilo kapya biber 3 tane domates 1 adet soğan 2 diş sarımsak Tuz ve baharatlar 1 yemek kaşığı tereyağı Yarım çay bardağı sıvı yağ 1 tatlı kaşığı domates salçası 1 tatlı kaşığı biber salçası Harika Sac...
Cevaplar
0
Görüntüleme
6
  • Soru
Sac Tava Tanımı İçin Materyaller 400 gram kuşbaşı dana eti 50 gram kuyruk yağı (Arzuya göre) 4 adet domates (Kabuğu soyulmuş, küp doğranmış) 4 adet sivri biber (Doğranmış) 1 adet kuru soğan (Yemeklik doğranmış) 2 diş sarımsak (İnce kıyılmış) 4 yemek kaşığı sıvı yağ 1,5 çay kaşığı tuz 1 çay...
Cevaplar
0
Görüntüleme
18
  • Soru
Mantarlı Et Sote Ve Patates Püresi (Nefissssssss) Tanımı İçin Gereçler 400 gr. dana kuşbaşı 1 orta uzunluk soğan 1 diş sarımsak 1 adet yeşil biber 1 adet kapya biber 1 adet sarı biber ( olmasa da olur) 10 adet mantar 1 dolu tatlı kaşığı un 1 çay bardağı zeytinyağ 1’er yemek kaşığı domates...
Cevaplar
0
Görüntüleme
7
  • Soru
Sac Tava Tarifi İcin Malzemeler *500 gr et *2 orta domates *2 biber *910 diş sarımsak *1 yemek kaşığı tereyağ Sac Tava Tarifi Yapılışı 1 *Kuşbaşı doğranmış eti ısınmış sacımıza alıp hızla kavuruyoruz yuksek ateşte *Sonra kısık ateşte kapağını kapayıp suyunu iyice bırakıp cekene kadar...
Cevaplar
0
Görüntüleme
8
  • Soru
Lokum Gibi Etiyle Sac Tava Tarifi İçin Malzemeler 250 gram kuşbaşı et 2 adet küçük soğan 2 adet kapya biber 2 adet çarliston biber 2 adet domates Yarım çay bardağı zeytinyağ 1 tatlı kaşığı dolusu tereyağ Marine işlemi için; 2 diş sarımsak 1 yemek kaşığı zeytinyağ 1 çay...
Cevaplar
0
Görüntüleme
7
Üst Alt