Saçaklı Poğaça Tanımı İçin Materyaller
2 su bardağı süt
1 su bardağı su
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 paket maya
Un(ele yapışır kıvamda)
Üzerine;
Yumurta sarsı pekmez
Öbür gereçler;
Dereotu
Maydanoz
Labne peynir
Saçaklı Poğaça Tanımı Yapılışı
Bir kaba un maya şeker tuz ek esip biraz karıştıralım .
Elimizle sonra sıvıları ek edelim .
Cıvık hafif ele yapışır hamur olacak 10 dakika yoğurun .
Ne kadar hoş yoğurulursa o kadar hoş olur.
Ben bu tanımı gece yaptım dolaba attım .
Sabaha çok hoş mayası gelmişti.
Sonra küçük küçük form verip fırın tepsisine koyun birazda orda mayalansın alt üst 180 derece pişirin.
2 su bardağı süt
1 su bardağı su
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 paket maya
Un(ele yapışır kıvamda)
Üzerine;
Yumurta sarsı pekmez
Öbür gereçler;
Dereotu
Maydanoz
Labne peynir
Saçaklı Poğaça Tanımı Yapılışı
Bir kaba un maya şeker tuz ek esip biraz karıştıralım .
Elimizle sonra sıvıları ek edelim .
Cıvık hafif ele yapışır hamur olacak 10 dakika yoğurun .
Ne kadar hoş yoğurulursa o kadar hoş olur.
Ben bu tanımı gece yaptım dolaba attım .
Sabaha çok hoş mayası gelmişti.
Sonra küçük küçük form verip fırın tepsisine koyun birazda orda mayalansın alt üst 180 derece pişirin.