Son konular

Saçaklı Poğaça

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Saçaklı Poğaça Tanımı İçin Gereçler
1 çay bardağı yoğurt (ılık)
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı su (ılık)
1 çay bardağı süt (ılık)
2 yumurta beyazları içine sarıları dışına(oda sıcaklığında)
1 paket instant maya
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
6-8 su bardağı un (kademeli eklemenizi öneririm)
1 paket labne peynir
1/2 (yarım) dereotu
1/2 (yarım) maydanoz

Saçaklı Poğaça Tanımı Yapılışı

Ilık su ve ılık sütü yoğurma kabına koyun.
Üzerine toz şekeri ilave edin.Çırpın.
Yoğurdu ve sıvı yağı ek edin.
Akabinde yumurta beyazlarını ekleyin güzelce karıştırın. İnstant mayayı ekleyin.
Akabinde yavaş yavaş un ekleyin.
Yoğurmaya başlayın.Yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edin.
Akabinde üzerini kapatıp bir bez ile örtün.
30-40 dk mayalanmaya bırakın.
1 çeşit yoğurun.
Akabinde ceviz büyüklüğünde modüller halinde poğaçanızı oluşturun.
Yağlı kağıt üzerinde. 30 dk boyunca tepsi mayası yapın.
30 dk sonunda yumurta sarılarını sürün ve180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin
Soğumaya bırakın.
Akabinde ortalarını kesin.
Labne peyniri evvel ortasına akabinde bir kenarına sürün.
Dereotu ve maydanoza bulayın.Vee hazır .Afiyet olsun .
 
Üst Alt