SoruCevap
Yeni Üye
Sacher Pasta Tanımı İçin Malzemeler
Sachertorte
Malzemeler;
Keki için;
Malzemeler
Keki için;
4 adet yumurta
1 su bardağı şeker
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Yarım çay bardağı süt
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı dolusu un
2 yemek kaşığı kakao
İçi için;
300 gram kayısı marmeladı
Üzeri için,
100 gram krema
250 gram bitter çikolata
Sacher Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Keki için; yumurtaların sarısını ve beyazını başka kaplara alıyoruz.
Şekerin yarısını sarıya yarısını beyaza koyuyoruz.
Önce yumurtanın beyazını kar haline gelene kadar çırpıyoruz.
Sarısını da köpük haline getiriyoruz sıvı yağ ve sütü ek edip tekrar karıştırıyoruz, un ve kabartma tozunu eleyerek içine ek ediyoruz. Kakaoyu ekleyip tekrar karıştırıyoruz.
Spatula yardımıyla beyazını içine ek edip karıştırıp kalıbımıza döküyoruz.
180 derece fırında 25-30 dakika denetimli biçimde pişiriyoruz, kekimiz fırından çıkıp soğuduktan sonra ikiye bölüyoruz.
Kayısı marmeladını bir küçük tencereye alıp 4-5 dk kadar ocakta ısıtıp yarısını kekimizin içine sürüyoruz.
Diğer yarısını kekimizin üzerini ve kenarlarına gelicek biçimde sürüyoruz.
Krema ve çikolatayı ocakta eritip pastamızın dışını büsbütün kaplıyoruz.
Soğuduktan sonra servis edebilir afiyetle yiyebilirsiniz afiyet olsun .
Sacher Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Sachertorte
Malzemeler;
Keki için;
Malzemeler
Keki için;
4 adet yumurta
1 su bardağı şeker
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Yarım çay bardağı süt
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı dolusu un
2 yemek kaşığı kakao
İçi için;
300 gram kayısı marmeladı
Üzeri için,
100 gram krema
250 gram bitter çikolata
Sacher Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Keki için; yumurtaların sarısını ve beyazını başka kaplara alıyoruz.
Şekerin yarısını sarıya yarısını beyaza koyuyoruz.
Önce yumurtanın beyazını kar haline gelene kadar çırpıyoruz.
Sarısını da köpük haline getiriyoruz sıvı yağ ve sütü ek edip tekrar karıştırıyoruz, un ve kabartma tozunu eleyerek içine ek ediyoruz. Kakaoyu ekleyip tekrar karıştırıyoruz.
Spatula yardımıyla beyazını içine ek edip karıştırıp kalıbımıza döküyoruz.
180 derece fırında 25-30 dakika denetimli biçimde pişiriyoruz, kekimiz fırından çıkıp soğuduktan sonra ikiye bölüyoruz.
Kayısı marmeladını bir küçük tencereye alıp 4-5 dk kadar ocakta ısıtıp yarısını kekimizin içine sürüyoruz.
Diğer yarısını kekimizin üzerini ve kenarlarına gelicek biçimde sürüyoruz.
Krema ve çikolatayı ocakta eritip pastamızın dışını büsbütün kaplıyoruz.
Soğuduktan sonra servis edebilir afiyetle yiyebilirsiniz afiyet olsun .
Sacher Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı