Sacher Pastası Tarifi İçin Malzemeler
Keki için:
150 gram tereyağı
130 gram bitter çikolata (60-70% kakao)
6 adet yumurta
100 gram pudra şekeri
100 gram şeker
100 gram un (1 su bardağından 3 parmak eksik)
20 gram kakao (tepeleme dolu 1 yemek kaşığı)
1 çay kaşığı vanilya (1/2 (yarım) paket vanilin)
1 paket kabartma tozu
İçi için:
150 gram kayısı reçelin sıvı kısmı
Üzeri için:
230 gram bitter çikolata
130 gram tereyağı
Sacher Pastası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yumurtaların sarısını ve aklarını ayırın.
Yumuşak oda sıcaklığında tereyağını, pudra şekeri ve vanilya ile çırpın.
Teker teker yumurta sarılarını ilave edin.
Çikolatayı eritip ilave edin. Bu karışımı kenara alın.
Ayrı bi yerde yumurta aklarını çimdik tuz ve şeker ile çırpın. Kenara alın.
Çırpılmış yumurta aklarını çırpılmış sarılar karışımına azar azar ilave ederek spatula ile karıştırın.
Aklardan biraz ayırın en son ilave edeceğiz.
Elenmiş unu, kakao ve kabartma tozunu da ilave edip son kalan yumurta aklarını da ilave edin.
Tüm hamleler spatula ile aşağıdan yukarıya yapılmalı ki havası sömesin.
23 cm kelepçeli kalıbın tabanına pişirme kağıdı yerleştirin.
Hamuru içine alın.
Sıcak 170 derece fırında 50-55 dk pişirin.
Kürdan testi yapın, kuru ise pişmiştir. Kek fazla pişerse pasta da kuru olur.
Ilındığında kalıptan alın ve bi tel ızgarada tamamen soğuyana kadar bekletin.
İster 2 ye ister 3e ekmek bıçağı (tırtıklı olan) ile bölün.
Hamur arasına kayısı reçeli sürün.
Dilerseniz üzerine ve kenarlara da sürebilirsiniz.
Kaplama için benmaride tereyağını eritip içine çikolatayı da alıp eritin. Keki kaplayın.
Buzdolabında 2 saat kadar soğutun.
En son hamle meşhur sacher yazısı. Bunun için 50 gram kadar bitter çikolata eritin ve sıkma torbasına alın.
Ucunu çok ince kesip dikkatlice yazıyı üzerine yazın. Afiyet olsun.
Sacher Pastası Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Keki için:
150 gram tereyağı
130 gram bitter çikolata (60-70% kakao)
6 adet yumurta
100 gram pudra şekeri
100 gram şeker
100 gram un (1 su bardağından 3 parmak eksik)
20 gram kakao (tepeleme dolu 1 yemek kaşığı)
1 çay kaşığı vanilya (1/2 (yarım) paket vanilin)
1 paket kabartma tozu
İçi için:
150 gram kayısı reçelin sıvı kısmı
Üzeri için:
230 gram bitter çikolata
130 gram tereyağı
Sacher Pastası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yumurtaların sarısını ve aklarını ayırın.
Yumuşak oda sıcaklığında tereyağını, pudra şekeri ve vanilya ile çırpın.
Teker teker yumurta sarılarını ilave edin.
Çikolatayı eritip ilave edin. Bu karışımı kenara alın.
Ayrı bi yerde yumurta aklarını çimdik tuz ve şeker ile çırpın. Kenara alın.
Çırpılmış yumurta aklarını çırpılmış sarılar karışımına azar azar ilave ederek spatula ile karıştırın.
Aklardan biraz ayırın en son ilave edeceğiz.
Elenmiş unu, kakao ve kabartma tozunu da ilave edip son kalan yumurta aklarını da ilave edin.
Tüm hamleler spatula ile aşağıdan yukarıya yapılmalı ki havası sömesin.
23 cm kelepçeli kalıbın tabanına pişirme kağıdı yerleştirin.
Hamuru içine alın.
Sıcak 170 derece fırında 50-55 dk pişirin.
Kürdan testi yapın, kuru ise pişmiştir. Kek fazla pişerse pasta da kuru olur.
Ilındığında kalıptan alın ve bi tel ızgarada tamamen soğuyana kadar bekletin.
İster 2 ye ister 3e ekmek bıçağı (tırtıklı olan) ile bölün.
Hamur arasına kayısı reçeli sürün.
Dilerseniz üzerine ve kenarlara da sürebilirsiniz.
Kaplama için benmaride tereyağını eritip içine çikolatayı da alıp eritin. Keki kaplayın.
Buzdolabında 2 saat kadar soğutun.
En son hamle meşhur sacher yazısı. Bunun için 50 gram kadar bitter çikolata eritin ve sıkma torbasına alın.
Ucunu çok ince kesip dikkatlice yazıyı üzerine yazın. Afiyet olsun.
Sacher Pastası Tarifi Fotoğraflı Yapılışı