SoruCevap
Yeni Üye
Sade Kek (Klasik) Tanımı İçin Materyaller
3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
Yarım su bardağından biraz fazla sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un (2, 5-3 su bardağı )
Sade Kek (Klasik) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Yumurta ve şeker krema kıvamına gelene kadar çırpılır.
Süt, sıvı yağı eklenir yavaşça köpükler sönmeden karıştırılır.
Un, kabartma tozu ve vanilya eleyerek eklenir yavaşça karıştırılır. (Unu yavaş ekleyin ölçüsü değişebiliyor )
Tereyağı ile yağlanmış kalıba dökülür. 180 derecede evvelce ısıtılmış fırında 40-45 dakika pişirilir. Afiyet olsun
3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
Yarım su bardağından biraz fazla sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un (2, 5-3 su bardağı )
Sade Kek (Klasik) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Yumurta ve şeker krema kıvamına gelene kadar çırpılır.
Süt, sıvı yağı eklenir yavaşça köpükler sönmeden karıştırılır.
Un, kabartma tozu ve vanilya eleyerek eklenir yavaşça karıştırılır. (Unu yavaş ekleyin ölçüsü değişebiliyor )
Tereyağı ile yağlanmış kalıba dökülür. 180 derecede evvelce ısıtılmış fırında 40-45 dakika pişirilir. Afiyet olsun