Sade Kek Tanımı İçin Gereçler
4 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
1 paket vanilya şekeri
1 paket kabartma tozu
3 su bardağı un (Bardak ölçüsü 250 ml)
1 yemek kaşığı tereyağı (Kalıbı yağlamak için)
Sade Kek Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle kekimize yumurtalar ve şekerimizi çırparak başlıyoruz daha sonra sıvı yağı ek ediyoruz çırpıyoruz.
Daha sonra sütünü ek ediyoruz vanilya şekerini de ek edip yeterlice çırpıyoruz en sona kabartma tozu ve unu eleyerek kek harcımızı hazırlamış oluyoruz.
Yağlanmış kek kalıbına döküp bir iki sefer tezgaha sertçe vurup havasını alıyoruz ve evvelden 190 derecede ısınmış fırında yaklaşık 20 ila 25 dakika pişiriyoruz.
Fırından çıkan kekimizi servis tabağına alıp soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpiyoruz afiyet olsun
4 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
1 paket vanilya şekeri
1 paket kabartma tozu
3 su bardağı un (Bardak ölçüsü 250 ml)
1 yemek kaşığı tereyağı (Kalıbı yağlamak için)
Sade Kek Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle kekimize yumurtalar ve şekerimizi çırparak başlıyoruz daha sonra sıvı yağı ek ediyoruz çırpıyoruz.
Daha sonra sütünü ek ediyoruz vanilya şekerini de ek edip yeterlice çırpıyoruz en sona kabartma tozu ve unu eleyerek kek harcımızı hazırlamış oluyoruz.
Yağlanmış kek kalıbına döküp bir iki sefer tezgaha sertçe vurup havasını alıyoruz ve evvelden 190 derecede ısınmış fırında yaklaşık 20 ila 25 dakika pişiriyoruz.
Fırından çıkan kekimizi servis tabağına alıp soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpiyoruz afiyet olsun