Safranlı Hunkar Corbası Tarifi Resimli
Resimli Safranlı Hunkar Corbası Tarifi
Safranlı Hunkar Corbası Tarifi
imagessafranlihunkarcorbasitarifiresimli5ad44523cecb5
Safranlı Hunkar Corbası
Safranlı Hunkar Corbası nasıl yapılır, Safranlı Hunkar Corbası yemek tarifi
Malzemeleri
1 adet tavuk
2 adet patlıcan
1 adet havuc
1 adet soğan
1 adet kereviz
2 yumurta sarısı
3 corba kaşığı yoğurt
1 limonun suyu
1 corba kaşığı un
2 diş sarımsak
tereyağ, tuz, safran,
maydanoz, defne yaprağı
Hazırlanışı
Tavuk kıyılmış sebzelerle (soğan, havuc, kereviz, maydanoz, defne yaprağı) haşlanır Sonra tavuk corbaya koyulacak kadar didilir ve suzdurulmuş tavuk suyuna katılır Bir cırpma kabında yumurta sarıları, yoğurt, limon suyu ve bir miktar su karıştırılır suzdurulerek beklemeye alınır Onceden hazırlanan tavuksuyu ve tavuklar ateşe konur, safran ilave edilir Haşlanan havuclar ince uzun kesilir ilave edilir Kaynayan karışıma terbiyesi telle karıştırılır Bir taşım kaynatılır, tuzu kontrol edilir Son olarak kozlenmiş patlıcanlar ince kıyılır, tereyağında sarımsakla sotelenir, corbaya ilave edilir Eritilen tereyağ kırmızı biber ilave edilir, maydanozla suslenir
Resimli Safranlı Hunkar Corbası Tarifi
Safranlı Hunkar Corbası Tarifi
imagessafranlihunkarcorbasitarifiresimli5ad44523cecb5
Safranlı Hunkar Corbası
Safranlı Hunkar Corbası nasıl yapılır, Safranlı Hunkar Corbası yemek tarifi
Malzemeleri
1 adet tavuk
2 adet patlıcan
1 adet havuc
1 adet soğan
1 adet kereviz
2 yumurta sarısı
3 corba kaşığı yoğurt
1 limonun suyu
1 corba kaşığı un
2 diş sarımsak
tereyağ, tuz, safran,
maydanoz, defne yaprağı
Hazırlanışı
Tavuk kıyılmış sebzelerle (soğan, havuc, kereviz, maydanoz, defne yaprağı) haşlanır Sonra tavuk corbaya koyulacak kadar didilir ve suzdurulmuş tavuk suyuna katılır Bir cırpma kabında yumurta sarıları, yoğurt, limon suyu ve bir miktar su karıştırılır suzdurulerek beklemeye alınır Onceden hazırlanan tavuksuyu ve tavuklar ateşe konur, safran ilave edilir Haşlanan havuclar ince uzun kesilir ilave edilir Kaynayan karışıma terbiyesi telle karıştırılır Bir taşım kaynatılır, tuzu kontrol edilir Son olarak kozlenmiş patlıcanlar ince kıyılır, tereyağında sarımsakla sotelenir, corbaya ilave edilir Eritilen tereyağ kırmızı biber ilave edilir, maydanozla suslenir