Safranlı Pilav Tarifi İcin Malzemeler
*1 su bardağı pirinc
*Yarım su bardağı badem
*1 fincan kuş uzumu
*1 cay kaşığı toz safran
*Tereyağı
*Zeytinyağı
*Tuz
Safranlı Pilav Tarifi Yapılışı
1
*1 su bardağı pirinc soğuk suda bekletildikten sonra suyu suzulur
*Diğer yandan tavaya zeytinyağı eklenir ısınınca bademler eklenip kavrulmaya calışılır
*Bademlerin kokusu cıkmaya başlayınca pirincler uzerine atılarak kavrulur
*İyice kavrulan badem ve pirince kuş uzumu eklenerek pirinclerin uzerine hafif cıkacak kadar sıcak su eklenir
*Safran ve tuz eklenir
*İsteğe gore bulyon da atılabilir
*Hafif suyunu ceken pilava 2 yemek kaşığı tereyağı eklenip karıştırılır
*Suyu ceken pilav ocaktan alır ve servise hazır
*1 su bardağı pirinc
*Yarım su bardağı badem
*1 fincan kuş uzumu
*1 cay kaşığı toz safran
*Tereyağı
*Zeytinyağı
*Tuz
Safranlı Pilav Tarifi Yapılışı
1
*1 su bardağı pirinc soğuk suda bekletildikten sonra suyu suzulur
*Diğer yandan tavaya zeytinyağı eklenir ısınınca bademler eklenip kavrulmaya calışılır
*Bademlerin kokusu cıkmaya başlayınca pirincler uzerine atılarak kavrulur
*İyice kavrulan badem ve pirince kuş uzumu eklenerek pirinclerin uzerine hafif cıkacak kadar sıcak su eklenir
*Safran ve tuz eklenir
*İsteğe gore bulyon da atılabilir
*Hafif suyunu ceken pilava 2 yemek kaşığı tereyağı eklenip karıştırılır
*Suyu ceken pilav ocaktan alır ve servise hazır