Safranlı Zerde Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
1 su bardağı kırık pirinç
8 su bardağı su
1 su bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı buğday nişastası
1 çay kaşığı dolusu safran
Üzeri için;
Kuş üzümü ve çam fıstığı
Safranlı Zerde Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle safranı yarım çay bardağı ılık suda 1 saat bekletin.
Kırık pirinçi yıkayıp yarım saat suda bekletin.
Ardından 2 bardak su ile pişirin.
Pirinçler piştikten sonra şekeri, suyuyla birlikte safranı, 6 bardak suyu ekleyin.
Yarım bardak suda çözünmüş nişastayı da katıp kaynayana kadar pişirin.
5 dk daha kaynattıktan sonra servis kaselerine paylaştırabilirsiniz.
Üzerini çam fıstığı ve kuş üzümü ile süsleyebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Tarif yunus Emre Akkor’a aittir.
Safranlı Zerde Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 su bardağı kırık pirinç
8 su bardağı su
1 su bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı buğday nişastası
1 çay kaşığı dolusu safran
Üzeri için;
Kuş üzümü ve çam fıstığı
Safranlı Zerde Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle safranı yarım çay bardağı ılık suda 1 saat bekletin.
Kırık pirinçi yıkayıp yarım saat suda bekletin.
Ardından 2 bardak su ile pişirin.
Pirinçler piştikten sonra şekeri, suyuyla birlikte safranı, 6 bardak suyu ekleyin.
Yarım bardak suda çözünmüş nişastayı da katıp kaynayana kadar pişirin.
5 dk daha kaynattıktan sonra servis kaselerine paylaştırabilirsiniz.
Üzerini çam fıstığı ve kuş üzümü ile süsleyebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Tarif yunus Emre Akkor’a aittir.
Safranlı Zerde Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı