Sağ ve sol sinyal ne zaman verilir?
Duraklama yapacağımız zaman sağ şeritte olsak dahi mutlaka ‘duruş’ (sağ) sinyali verilmelidir. Sinyal lambası, durma gerçekleşene kadar yanmaya devam etmelidir. Durunca kapatılır. Duraklamanın ardından tekrar hareket edeceğimiz zaman ise ‘kalkış’ (sol) sinyali verilir.Direksiyon sınavı ön kaputta neler var?
Akünün yerini gösterecek Akü ön kaputta bulunmaktadır. Akülerin + ve – olmak üzere iki kutbu vardır. Akü üzerinde bulunan saydam alana bakılarak akü gücü kontrol edilebilir. Yeşil renk akünün iyi durumda olduğunu gösterir.
Direksiyon sınavı ne sıklıkla yapılır?
Direksiyon sınavı her ay yapılır. Bu tarih genelde elektronik sınava girdikten sonraki 21 gün içerisinde olur. Direksiyon sınavı toplamda 35 dakika sürüyor.Ani fren yaparken sinyal verilir mi?
Dönüş esnasında sinyalin atması durumunda sinyali tekrar verip vermediği kontrol edilecektir. Sürücü adayı bu aşamada sağ sinyal vererek yanaşacaktır. 30 saniye bekledikten sonra el freni kullanmaksızın 50 cm den fazla aracı geri kaçırmayıp sol sinyal vererek sınava devam edecektir.
Arabada sağ ve sol sinyal nasıl verilir?
ne tarafın sağa ne tarafın sola sinyal vereceğini karıştırmamak için direksiyon çevirme yönü yardımcı olur.. direksiyonu sağa çevirirken sol el aşağıdan yukarıya hareket edeceği için sağ sinyal bu kol yukarı, sola dönerken ise sol el yukarıdan aşağıya hareket edeceğinden sol sinyal bu kol aşağı çekilerek verilir..Arabanın ön alt kısmına ne denir?
Şasi Nedir? Motorlu araçların gövdeleri iki temel kısımdan oluşur: Şasi ve karoseri. Günümüzde otomobiller şasisiz, dayanıklı taşıyıcı gövde olarak üretilmektedir. Şasi, aracın tabanındaki sağlam metal konstrüksiyondur.
Arabanin Bagajinda neler olur ehliyet?
Araç bagajını açacak (stepne, kriko, reflektör, ilk yardım çantası) ve gösterecek. Araç bagajını açtığınızda her araçta bulunması zorunlu olan trafik seti, ilk yardım çantası ve yangın söndürücü de aracımızın bagajında yer almaktadır.Direksiyon sınavı ayda kaç kere yapılır?
Teorik sınavdan başarılı oldunuz diyelim. Bu durumda 4 defa direksiyon sınavına girme hakkına sahip olursunuz. Direksiyon sınavında 4 defa başarısız olursanız kursa, direksiyon eğitim ücretini ödeyerek ve zorunlu direksiyon eğitim saatinizi doldurarak 4 defa daha sınava girme hakkı kazanırsınız.