Sağlıklı Dalgona Kahvesi (Şekersiz-Vegan-Diyete Uygun) Tanımı İçin Materyaller
4 tatlı kaşığı granül kahve (ben nescafe gold tercih ettim)
4 tatlı kaşığı sıcak su
1 tatlı kaşığı bal (isteğe bağlı)
1 çay kaşığı ucuyla zerdeçal
1 su bardağı (200ml) şekersiz badem sütü (soya, fındık, hindistan cevizi, yulaf sütlerinden biri de olabilir)
4 adet buz (isteğe göre)
Sağlıklı Dalgona Kahvesi (Şekersiz-Vegan-Diyete Uygun) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Kahvemizi, sıcak suyumuzu, bal ve zerdeçalımızı küçük bir kapta ufak uzunluk çırpıcı ile çırpıyoruz.
Çırpıcı yoksa çok süratli biçimde 1-2dk kahvaltı çatalı ile de çırpabilirsiniz.
Bardağımıza evvel sütümüzü, buzlarımızı koyuyoruz sonra üzerine çırptığımız kahveyi ekliyoruz. Kahvemiz hazır.
Kahveyi içtikten sonra 1 su bardağı su tüketmeyi unutmayın, bu tüm kahveler için geçerli. Yağ yakımını hızlandırır, ayrıyeten idrardan kahvenin atılımını kolaylaştırır. Günlük içtiğiniz 3lt su dışında tutun bu bardağı.
(eğer cam bir fincan ya da bardağa koyarsanız manzara sunum açısından daha şık oluyor, benim sonradan aklıma geldi düzeltemedim. ).
Afiyet ve şifa olsun.
4 tatlı kaşığı granül kahve (ben nescafe gold tercih ettim)
4 tatlı kaşığı sıcak su
1 tatlı kaşığı bal (isteğe bağlı)
1 çay kaşığı ucuyla zerdeçal
1 su bardağı (200ml) şekersiz badem sütü (soya, fındık, hindistan cevizi, yulaf sütlerinden biri de olabilir)
4 adet buz (isteğe göre)
Sağlıklı Dalgona Kahvesi (Şekersiz-Vegan-Diyete Uygun) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Kahvemizi, sıcak suyumuzu, bal ve zerdeçalımızı küçük bir kapta ufak uzunluk çırpıcı ile çırpıyoruz.
Çırpıcı yoksa çok süratli biçimde 1-2dk kahvaltı çatalı ile de çırpabilirsiniz.
Bardağımıza evvel sütümüzü, buzlarımızı koyuyoruz sonra üzerine çırptığımız kahveyi ekliyoruz. Kahvemiz hazır.
Kahveyi içtikten sonra 1 su bardağı su tüketmeyi unutmayın, bu tüm kahveler için geçerli. Yağ yakımını hızlandırır, ayrıyeten idrardan kahvenin atılımını kolaylaştırır. Günlük içtiğiniz 3lt su dışında tutun bu bardağı.
(eğer cam bir fincan ya da bardağa koyarsanız manzara sunum açısından daha şık oluyor, benim sonradan aklıma geldi düzeltemedim. ).
Afiyet ve şifa olsun.