SoruCevap
Yeni Üye
Sahur Tarifleri
Sahura Ne Yemek Yapsam
imagessahuranepisirsem5ae8a2c297898
CİĞ BOREK
Malzemeler
1 su bardağı yoğurt
2 su bardağı su
1 cay kaşığı tuz
1 corba kaşığı sirke
alabildiği kadar un
İcine
350 gr kıyma
2 adet soğan
2 adet domates
tuz,karabiber
kızartmak icin sıvıyağ
Yapılışı
Yoğurt,su,tuz ve sirkeyi karıştırın Alabildiği kadar un ilavesiyle kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın Ceviz buyukluğunde parcalara ayırın 15 dakika dinlendirin İcini hazırlamak icin soğan ve domatesi rendeleyip, kıyma ve bahartlarla karıştırın Ceviz buyukluğundeki hamurları servis tabağı buyukluğunde acıp, ic malzemeden koyup, yarım ay şeklinde kapatıp kenarlarını tırtıklı bir kesiciyle kesin Hamurları kızgın bol yağda kızartın
Havlu pecete uzerine alın Sıcak servis yapın
ZEYTİNLİ POĞACA
Malzemeler:
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı yoğurt
1 adet yumurta(sarısı uzerine)
1 adet kabartma tozu
3,5 su bardağı un
Zeytin
Bir tutam sevgi
Yapılışı:
Sıvıyağ, yoğurt, yumurtanın akını karıştırınElenmiş un ve kabartma tozu eklenir ve ele yapışmayan bir hamur yapınİcine doğranmış zeytinleri ekleyin ve tekrar yoğurunYarım saat hamur dinlendirinİstediğiniz buyuklukte kopartın ve elinizle istediğiniz şekli verin
Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizinYumurta sarısı surun ve susam serpinOnceden ısıtılmış fırında pişirin
Afiyet olsun
VİŞNE KOMPOSTOSU
malzemeler:
* 1kg vişne
* 2,5 litre su
* 2 veya 2,5 su bardağı toz şeker
* yarım limonun suyu
hazırlanması:
1 vişnelerin saplarını kopartıp yıkayın suyunu koyup bir taşım kaynatın
2 şekerini ve limon suyunu ilave edip bir taşım daha kaynatın soğutup kaselere alın bir parca buz ile servis yapın
Sahura Ne Yemek Yapsam
imagessahuranepisirsem5ae8a2c297898
CİĞ BOREK
Malzemeler
1 su bardağı yoğurt
2 su bardağı su
1 cay kaşığı tuz
1 corba kaşığı sirke
alabildiği kadar un
İcine
350 gr kıyma
2 adet soğan
2 adet domates
tuz,karabiber
kızartmak icin sıvıyağ
Yapılışı
Yoğurt,su,tuz ve sirkeyi karıştırın Alabildiği kadar un ilavesiyle kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın Ceviz buyukluğunde parcalara ayırın 15 dakika dinlendirin İcini hazırlamak icin soğan ve domatesi rendeleyip, kıyma ve bahartlarla karıştırın Ceviz buyukluğundeki hamurları servis tabağı buyukluğunde acıp, ic malzemeden koyup, yarım ay şeklinde kapatıp kenarlarını tırtıklı bir kesiciyle kesin Hamurları kızgın bol yağda kızartın
Havlu pecete uzerine alın Sıcak servis yapın
ZEYTİNLİ POĞACA
Malzemeler:
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı yoğurt
1 adet yumurta(sarısı uzerine)
1 adet kabartma tozu
3,5 su bardağı un
Zeytin
Bir tutam sevgi
Yapılışı:
Sıvıyağ, yoğurt, yumurtanın akını karıştırınElenmiş un ve kabartma tozu eklenir ve ele yapışmayan bir hamur yapınİcine doğranmış zeytinleri ekleyin ve tekrar yoğurunYarım saat hamur dinlendirinİstediğiniz buyuklukte kopartın ve elinizle istediğiniz şekli verin
Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizinYumurta sarısı surun ve susam serpinOnceden ısıtılmış fırında pişirin
Afiyet olsun
VİŞNE KOMPOSTOSU
malzemeler:
* 1kg vişne
* 2,5 litre su
* 2 veya 2,5 su bardağı toz şeker
* yarım limonun suyu
hazırlanması:
1 vişnelerin saplarını kopartıp yıkayın suyunu koyup bir taşım kaynatın
2 şekerini ve limon suyunu ilave edip bir taşım daha kaynatın soğutup kaselere alın bir parca buz ile servis yapın