Sahurluk Maden Sodalı Patatesli Çıtır Çıtır Gül Böreği Tanımı İçin Malzemeler
6 adet yufka
6 adet patates
1 adet kuru soğan
1/2 (yarım) kahve fincanı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kimyon
Yarım kahve fincanı sıvı yağ (Sos için)
Yarım çay bardağı bardağı maden suyu (Sos için)
1 adet yumurta sarısı
Çörek otu
Sahurluk Maden Sodalı Patatesli Çıtır Çıtır Gül Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Patateslerin kabuklarını soyup, 2-3 kesime ayırın ve bol suda yeterlice haşlayın.
Soğanı yemeklik doğrayın ve zeytinyağında kavurun, salçayı da ek edip, kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edin. Baharatlarını da atıp, karıştırın ve ocaktan alın.
Haşlanan patatesleri çatalla ezin ve soğanlı karışımı ek edip, karıştırın.
Sos için; sıvı yağ ve maden suyunu birebir kaba koyup, karıştırın. 1 adet yufkayı masaya açın ve 4 eşit modüle bölün.
Her modüle fırçayla sos sürün ve geniş kenarına iç harcından koyup gül formunda sarın.
Yağlı kağıt serili tepsiye böreklerinizi dizin ve üzerine kalan sosu ve yumurta sarısını sürün.
Üstlerine çörek otu serpip, 180 derece ısınmış fırında 25 dakika kadar denetim ederek pişirin.
Sahurluk Maden Sodalı Patatesli Çıtır Çıtır Gül Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
6 adet yufka
6 adet patates
1 adet kuru soğan
1/2 (yarım) kahve fincanı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kimyon
Yarım kahve fincanı sıvı yağ (Sos için)
Yarım çay bardağı bardağı maden suyu (Sos için)
1 adet yumurta sarısı
Çörek otu
Sahurluk Maden Sodalı Patatesli Çıtır Çıtır Gül Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Patateslerin kabuklarını soyup, 2-3 kesime ayırın ve bol suda yeterlice haşlayın.
Soğanı yemeklik doğrayın ve zeytinyağında kavurun, salçayı da ek edip, kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edin. Baharatlarını da atıp, karıştırın ve ocaktan alın.
Haşlanan patatesleri çatalla ezin ve soğanlı karışımı ek edip, karıştırın.
Sos için; sıvı yağ ve maden suyunu birebir kaba koyup, karıştırın. 1 adet yufkayı masaya açın ve 4 eşit modüle bölün.
Her modüle fırçayla sos sürün ve geniş kenarına iç harcından koyup gül formunda sarın.
Yağlı kağıt serili tepsiye böreklerinizi dizin ve üzerine kalan sosu ve yumurta sarısını sürün.
Üstlerine çörek otu serpip, 180 derece ısınmış fırında 25 dakika kadar denetim ederek pişirin.
Sahurluk Maden Sodalı Patatesli Çıtır Çıtır Gül Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı