Sakala Çarpan Çorba Tanımı İçin Materyaller
2 su bardağı yeşil mercimek (önceden ıslatılmış)
1 adet çarliston biber
1 küçük soğan
100 gram kavrulmuş kıyma
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı kimyon
1 çay kaşığı tatlı kırmızı biber
Tuz
Yeteri kadar su
50 gram kadar et suyu
1 su bardağı erişte
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Sosu için:
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
1 tatlı kaşığı toz nane
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
Sakala Çarpan Çorba Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Evvelden ıslanmış mercimekler süzüldükten sonra bir tencereye alınır.
Mercimeklerin üzerini bir karış geçecek kadar su konur 10 dakika kaynatılır su dökülür mercimekler süzülüp bir kenara alınır.
Tencere yıkanıp kurulanır, bir kenara kaldırılır.
Soğanlar biberler yemeklik doğranır üzerine zeytinyağı ek edilip sotelenir.
Pembeleştiklerinde salça ve baharatlar eklenir tuz konur mercimek eklenir birkaç kere çevrilir *sonra üzerine ılık su ve et suyu ek edilir kapağı kapatılarak orta ateşte pişmeye bırakılır.
Mercimekler pişmiş hale geldiğinde erişteler atılır 5 dakika sonra altı kapatılır.
Dinlendirildikten sonra üzerine tereyağlı sos dökülebilir.
Sakala Çarpan Çorba Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
2 su bardağı yeşil mercimek (önceden ıslatılmış)
1 adet çarliston biber
1 küçük soğan
100 gram kavrulmuş kıyma
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı kimyon
1 çay kaşığı tatlı kırmızı biber
Tuz
Yeteri kadar su
50 gram kadar et suyu
1 su bardağı erişte
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Sosu için:
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
1 tatlı kaşığı toz nane
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
Sakala Çarpan Çorba Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Evvelden ıslanmış mercimekler süzüldükten sonra bir tencereye alınır.
Mercimeklerin üzerini bir karış geçecek kadar su konur 10 dakika kaynatılır su dökülür mercimekler süzülüp bir kenara alınır.
Tencere yıkanıp kurulanır, bir kenara kaldırılır.
Soğanlar biberler yemeklik doğranır üzerine zeytinyağı ek edilip sotelenir.
Pembeleştiklerinde salça ve baharatlar eklenir tuz konur mercimek eklenir birkaç kere çevrilir *sonra üzerine ılık su ve et suyu ek edilir kapağı kapatılarak orta ateşte pişmeye bırakılır.
Mercimekler pişmiş hale geldiğinde erişteler atılır 5 dakika sonra altı kapatılır.
Dinlendirildikten sonra üzerine tereyağlı sos dökülebilir.
Sakala Çarpan Çorba Tanımı Fotoğraflı Yapılışı