Sakallı Poğaça

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Sakallı Poğaça Tanımı İçin Gereçler

Hamur için:
200 ml ılık süt
200 ml ılık su
11 gram instant maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
2 yumurta (birinin sarısı üstüne)
1 çay bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı tereyağı (yumuşak)
4-5 bardak un
Üstüne:
Yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
İçine:
Labne yahut krem beyaz yahut krem peynir vs…
Maydanoz

Sakallı Poğaça Tanımı Yapılışı

Hamur için un hariç tüm malzemeyi karıştırın 4 bardak unu yedirin sonra bardak bardak gidin.
Tüm malzemeyi ılık kullanırsanız mayalama müddetini hızlandırmış olursunuz.
1 saat mayalayıp hamur iki katına çıkınca ceviz büyüklüğünde kesimler yuvarlayıp fırın tepsisine dizin.
Tepside 30 dakika daha mayalandırın.
Topları aralıklı dizin ki büyüdüklerinde bir birlerine değmesinler.
Toplar iki kat mayalanınca üstlerine yumurta sarısını sürün ve 180 derecelik fırında kızarana dek pişirin.
Bu hamurla rahatlıkla poğaça, açma, hamburger ekmeği vs yapabilirsiniz.
Pişen topları ortadan ikiye bölün aradına istediğiniz sevdiğiniz peynirden bol sürün ve ince kıyılmış maydanoza batırın.
İşte bu afiyet olsun
 
Üst Alt