Sakızlı Muhallebi Tanımı İçin Gereçler
1 litre süt
6 çorba kaşığı toz şeker (Tepeleme)
1 çorba kaşığı un (Tepeleme)
4 çorba kaşığı buğday nişastası
1 paket damla sakızlı vanilya
30-40 gram kadar tereyağı yahut margarin
Sakızlı Muhallebi Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Tencerede süt, şeker, un ve nişasta uygunca çırpılır. Daha sonra orta ateşe koyulur.
Kıvam almaya başlayınca damla sakızlı vanilya eklenir.
Karıştırarak pişirmeye devam edilir, birinci kaynama evresinde tereyağı yahut margarin eklenir.
Kabarcıklar oluşmaya başlayınca ocağın altı kapatılır ve servis kaplarına boşaltılır.
Üzeri için ben antep fıstığıyla süsledim, çikolata kırıntısı, iri öğütülmüş ceviz de tercih edilebilir. Afiyet olsun
Not: Damla sakızlı tercih etmeyenler sade vanilya kullanarak da yapabilirler.
1 litre süt
6 çorba kaşığı toz şeker (Tepeleme)
1 çorba kaşığı un (Tepeleme)
4 çorba kaşığı buğday nişastası
1 paket damla sakızlı vanilya
30-40 gram kadar tereyağı yahut margarin
Sakızlı Muhallebi Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Tencerede süt, şeker, un ve nişasta uygunca çırpılır. Daha sonra orta ateşe koyulur.
Kıvam almaya başlayınca damla sakızlı vanilya eklenir.
Karıştırarak pişirmeye devam edilir, birinci kaynama evresinde tereyağı yahut margarin eklenir.
Kabarcıklar oluşmaya başlayınca ocağın altı kapatılır ve servis kaplarına boşaltılır.
Üzeri için ben antep fıstığıyla süsledim, çikolata kırıntısı, iri öğütülmüş ceviz de tercih edilebilir. Afiyet olsun
Not: Damla sakızlı tercih etmeyenler sade vanilya kullanarak da yapabilirler.