Saksı Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
6 adet topan patlıcan
500 gram dana kuşbaşı
3 yeşil biber
1 kırmızı biber
4 domates
2 yemek kaşığı domates salçası
1 soğan
1 diş sarımsak
Kızartmak için yağ
Tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
Saksı Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Çok kolay çok havalı bir tarif ve çok doyurucu patlıcanlarımızın saplarını kesip içini oyalım (Ben kaşıkla rahatça oydum ve saplarıda ayırdım kapak için) yağda çevirerek kontrollü kızartalım
Kızaran patlıcanlarımızı kağıt havlu üzerine yağlarını çekmek için bırakalım bir yandan etlerimizi yıkayarak tenceremize alalım kısık ateşte üstünü kapatarak pişirelim yumuşamazsa bir çay bardağı su ilave ederek kısık ateşte yumuşayana kadar pişirelim
Etler pişince biber ve soğanımızı ilave edelim kavrulunca bir yemek kaşığı domates salçası 2 domates rendesini ekleyelim pişince kaşık yardımı ile patlıcanların içine etli iç harcımızı dolduralım borcama sıralayalım.
Üzerine patlıcanın saplarını kapatalım borcama 2 domates rendesi 1 yemek kaşığı domates salçasını dökelim 1 diş sarımsağı ince keserek patlıcanlara yakın olacak şekilde domatesli sosun üzerine dizelim.
250 derecede fanda alt üst kızartma modunda fırının ortasında pişmeye 20 dk bırakalım domates suyunu çekip rengi dönünce pişmiş demektir
Sarımsaklar patlıcanın lezzetini ortaya çıkarıyor ve çok inceden hoş aroma veriyor deneyin mutlaka ve benimle paylaşmayı unutmayın
Saksı Kebabı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
6 adet topan patlıcan
500 gram dana kuşbaşı
3 yeşil biber
1 kırmızı biber
4 domates
2 yemek kaşığı domates salçası
1 soğan
1 diş sarımsak
Kızartmak için yağ
Tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
Saksı Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Çok kolay çok havalı bir tarif ve çok doyurucu patlıcanlarımızın saplarını kesip içini oyalım (Ben kaşıkla rahatça oydum ve saplarıda ayırdım kapak için) yağda çevirerek kontrollü kızartalım
Kızaran patlıcanlarımızı kağıt havlu üzerine yağlarını çekmek için bırakalım bir yandan etlerimizi yıkayarak tenceremize alalım kısık ateşte üstünü kapatarak pişirelim yumuşamazsa bir çay bardağı su ilave ederek kısık ateşte yumuşayana kadar pişirelim
Etler pişince biber ve soğanımızı ilave edelim kavrulunca bir yemek kaşığı domates salçası 2 domates rendesini ekleyelim pişince kaşık yardımı ile patlıcanların içine etli iç harcımızı dolduralım borcama sıralayalım.
Üzerine patlıcanın saplarını kapatalım borcama 2 domates rendesi 1 yemek kaşığı domates salçasını dökelim 1 diş sarımsağı ince keserek patlıcanlara yakın olacak şekilde domatesli sosun üzerine dizelim.
250 derecede fanda alt üst kızartma modunda fırının ortasında pişmeye 20 dk bırakalım domates suyunu çekip rengi dönünce pişmiş demektir
Sarımsaklar patlıcanın lezzetini ortaya çıkarıyor ve çok inceden hoş aroma veriyor deneyin mutlaka ve benimle paylaşmayı unutmayın
Saksı Kebabı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı