Şakşuka Tanımı İçin Malzemeler
5-6 tane büyük patlıcan
2 tane büyük patates
2 tane yeşil biber
3 tane domates
5-6 diş sarımsak
1 yemek kaşığı domates salçası
Şakşuka Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Patates ve patlıcanları farklı başka zeytinyağın da kızartalım.
Patatesleri borcamın altına dizelim.
Domates sosumuzu hazırlayalım 4-5 kaşık sıvı yağda biberleri kavuralım.
Üzerine rendelenen domates ve sarımsağı ekleyelim.
Bir çay bardağı sıcak su ve salça ekledikten sonra suyunu çekmesine bırakalım.
Sos hazır olduktan sonra kızarttığımız patlıcanları sosun içine dökelim 5 dk birlikte pişirelim.
Sonra patateslerin üstüne ekleyelim yaklaşık 15 dk fırına verelim.
Şakşuka Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
5-6 tane büyük patlıcan
2 tane büyük patates
2 tane yeşil biber
3 tane domates
5-6 diş sarımsak
1 yemek kaşığı domates salçası
Şakşuka Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Patates ve patlıcanları farklı başka zeytinyağın da kızartalım.
Patatesleri borcamın altına dizelim.
Domates sosumuzu hazırlayalım 4-5 kaşık sıvı yağda biberleri kavuralım.
Üzerine rendelenen domates ve sarımsağı ekleyelim.
Bir çay bardağı sıcak su ve salça ekledikten sonra suyunu çekmesine bırakalım.
Sos hazır olduktan sonra kızarttığımız patlıcanları sosun içine dökelim 5 dk birlikte pişirelim.
Sonra patateslerin üstüne ekleyelim yaklaşık 15 dk fırına verelim.
Şakşuka Tanımı Fotoğraflı Yapılışı