Şakşuka Tanımı İçin Materyaller
4 adet patlıcan
4 adet patates
3 adet domates
5-6 adet biber (büyüklüğüne göre)
2 diş sarımsak
Sıvı yağ
Tuz
Şakşuka Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci evvel patlıcanları alacalı soyup küp küp doğrayıp tuzlu suda bekletin.
Patatesleri de soyup küp küp doğrayın ve kızartalım.
Patatesten sonra patlıcanları kızartın.
Domates ve biberleri doğrayın.
Diğer bir tavada birinci evvel az bi yağ koyup biberleri ölünceye kadar kızartın akabinde küp küp doğranmış domatesleri ve rendelenmiş sarımsakları ekleyin.
Biraz suyu çekilince evvelden kızarttığımız patates ve patlıcanı içine ekliyoruz tuzunu da ayarlıyoruz.
2-3 dk kaynadıktan sonra ocaktan alalım ve yanında sarımsaklı yoğurtla servis edelim. Afiyet olsunnn.
4 adet patlıcan
4 adet patates
3 adet domates
5-6 adet biber (büyüklüğüne göre)
2 diş sarımsak
Sıvı yağ
Tuz
Şakşuka Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci evvel patlıcanları alacalı soyup küp küp doğrayıp tuzlu suda bekletin.
Patatesleri de soyup küp küp doğrayın ve kızartalım.
Patatesten sonra patlıcanları kızartın.
Domates ve biberleri doğrayın.
Diğer bir tavada birinci evvel az bi yağ koyup biberleri ölünceye kadar kızartın akabinde küp küp doğranmış domatesleri ve rendelenmiş sarımsakları ekleyin.
Biraz suyu çekilince evvelden kızarttığımız patates ve patlıcanı içine ekliyoruz tuzunu da ayarlıyoruz.
2-3 dk kaynadıktan sonra ocaktan alalım ve yanında sarımsaklı yoğurtla servis edelim. Afiyet olsunnn.